"Er helpen maar twee zaken tegen corona: ofwel ga je ‘vaccineren, vaccineren, vaccineren’, ofwel beperk je de sociale contacten."
Volledig scherm
PREMIUM
"Er helpen maar twee zaken tegen corona: ofwel ga je ‘vaccineren, vaccineren, vaccineren’, ofwel beperk je de sociale contacten." © Photo News

ONZE OPINIE. Brussel is een bruisende en fantastische stad, maar plan graag uw bezoek wanneer de uitbraak onder controle is

In Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Gillis of Schaarbeek is vandaag geen 35 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. Waar Vlaanderen de beste leerling van de klas is, is Brussel de schandvlek van Europa, vindt onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. Er helpen maar twee zaken tegen corona: ofwel ga je ‘vaccineren, vaccineren, vaccineren’, ofwel beperk je de sociale contacten. Tijd dus om nieuwe maatregelen in Brussel in te voeren, terwijl die in de rest van het land — van Aalter tot Aarlen — mogen worden versoepeld.

37 reacties

 • marie-rose van der haeghen

  2 maanden geleden
  Brussel was inderdaad een bruisende stad maar dat is helaas 50 jaar geleden !
 • wynants cois

  2 maanden geleden
  zet Brussel op slot in Antwerpen is het toch gebeurd de Cois
 • Ward Peeters

  2 maanden geleden
  Over heel het land dezelfde voorwaarden voor versoepeling opleggen en alle aangename zaken verbinden aan een vaccinatiebewijs (van zodra iedereen de kans heeft gekregen om gevaccineerd te zijn - dat is niet lang meer). Zo moeten gevaccineerden niet opdraaien voor een eventueel lage vaccinatiegraad op de plaats waar ze wonen en bied je extra motivatie voor weigeraars om overstag te gaan.
 • PETER PERMENTIER

  2 maanden geleden
  Mr. De Nayer Brussel ligt in Vlaanderen, en is een olie vlek dat Vlaanderen veel geld kost, waar een regering zetelt met 80% Franstaligen die neerkijken op Vlamingen. En enkel kijken hoe ze meer centen van Vlaanderen kunnen kasseren en Vlaanderen investeerd daar in scholen en hospitalen waar met moeite Nederlands te spreken, Brussel is Brussel met eigen wetten en regelgevingen, het resultaat van wanbeheer, het is voor mij 20 jaar geleden dat ik in deze stad geweest ben, toen was het al te mijden
 • Liliane Vervliet

  2 maanden geleden
  Een deel van de bevolking weet niet dat er een pandemie is en een ander deel veegt zijn voeten aan de regels.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.