Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AFP

ONZE OPINIE. “Bijna een jaar na de eerste golf lijken we even onbeholpen te kijken naar de nieuwe mutaties van het virus”

Het lijkt wel weer maart 2020. Toen corona nog een griepje was, en een lockdown iets exotisch uit China. Bijna een jaar na de eerste golf lijken we even onbeholpen te kijken naar de nieuwe mutaties van het virus. Overheden en experts zijn kritisch voor burgers die de richtlijnen niet opvolgen. Maar we mogen even goed scherp zijn voor hen: op alle beleidsniveaus zijn er nog te weinig lessen getrokken uit het drama dat ons is overkomen.

15 reacties

 • Dany Bosch

  3 maanden geleden
  Experten waarschuwen al geruime tijd dat het vijf voor twaalf is maar de politiekers weigeren halstarrig om daarin mee te gaan. Ze leren niet uit hun fouten.
 • Marc Hellebaut

  3 maanden geleden
  Niet alleen Van Ranst maar ook de heren Goosens en Van Gucht zijn gewoon de spreekbuis van de politiek. Elke eerlijke wetenschapper zou adviseren reisverbod “per direct” in te voeren voor fun reizen. Doe dat onmiddellijk ipv last minute wanneer het weer te laat is
 • jean-luc barra

  3 maanden geleden
  Even gedacht dat we God waren en een virus herinnert er ons aan dat we slechts mensen zijn.
 • MYRTHE PASS

  3 maanden geleden
  Marc Van Ranst heeft het altijd bij het rechte eind gehad. Er valt hem niets te verwijten. Dan kunnen jullie evengoed vitten op Steven Van der Gucht. Ik hoor liever Marc dan Steven praten. Als er te laks om wordt gegaan met nodige beslissingen, dan ligt dit aan de regering.
 • MYRTHE PASS

  3 maanden geleden
  De overheid had het reizen naar andere landen moeten verbieden in de Kerstvakantie. Een avondklok vinden ze blijkbaar belangrijker en het is niet schadelijk om in je eentje nog een nachtwandeling te maken. Maar er zullen waarschijnlijk ministers gaan skiën zijn in de Kerstvakantie. Vandaar denken ze opnieuw een maand te laat er aan om misschien toch de grenzen te gaan sluiten.
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York