BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONZE OPINIE: “Beste ministers en experts, als jullie klaar zijn met al die vragen over ijskarretjes en barbecues: geef ons dan het recht om onszelf te testen. En snel”

In Duitsland kunnen mensen volgende week in de supermarkt een coronatest kopen waarmee ze zelf kunnen nagaan of ze besmettelijk zijn. “Hoe geweldig is dát?”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “In België krijgen we dat recht niet. Onze overheid heeft beslist dat het illegaal is om zelf na te gaan of u besmettelijk bent voor een andere burger.”

17 reacties

 • Marinka Dumon

  2 maanden geleden
  Goed dat dhr Bossaert dit in het nieuws brengt. Ik wil mij gerust laten testen bij huisarts of apotheek. Ik wil er zelfs ook voor betalen. (Mezelf testen zie ik niet zo zitten) Dat de regering daar werk van maakt. Dan hebben wij zelf ook extra controle over onze gezondheid. (Maar dat mag blijkbaar niet). @Ronny Biesen : ben het met je eens.
 • Veerle De Cock

  2 maanden geleden
  Niemand gelooft nog de experts, virologen en al zeker de politiekers niet meer .ze maken de mensen wijs wat ze willen .cijfers waar ze met goochelen ,vaccins die ze achterhouden .dat enkel om de bevolking te gijzelen .wel voor ons telt geen een maatregel nog .wij gaan leven zoals wij het willen . niemand houd ons tegen om de grens over te gaan !
 • guy de grande

  2 maanden geleden
  Sneltest heeft maar zin als er iets gebeurt met het resultaat en als dat resultaat betrouwbaar is. Dus zinloos volgens mij.
 • Frank Waeghe

  2 maanden geleden
  Heel sterk en kritisch artikel. Ik denk dat het tijd is om een aantal experten en politici aan de kant te schuiven en te vervangen door mensen die wel de 'getting things done' mentaliteit hebben.
 • Ronny Biesen

  2 maanden geleden
  Betrouwbaarheid is misschien niet gegarandeert, maar beter een sneltest dan niets. Iedereen heeft het recht om zochzelf te testen. Wij zijn nog altijd vrije mensen, alhoewel in Belgie dat recht serieus is afgenomen door allerlei wetten en regeltjes van de politiek. In Duitsland kan ik ook zonder afspraak naar een testcentrum gaan voor een sneltest. Is die niet duidelijk negatief wordt ook onmiddellijk ter plaatse een PCR test afgenomen. Gaat allemaal veel sneller dan in Belgie.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatregelen gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”
  Play

  Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatrege­len gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”

  Het Overlegcomité heeft gisteren een reeks versoepelingen aangekondigd die trapsgewijs in werking zullen treden, op voorwaarde dat de epidemiologische situatie dat toelaat. Volgens viroloog Steven Van Gucht zijn de doelstellingen haalbaar, al wijst hij erop dat de situatie op dit moment nog niet rooskleurig is. “We zitten in het midden van de golf, en de weg naar beneden moeten nog op een overtuigende manier worden ingezet. We moeten ons dus nog enkele weken houden aan de bestaande maatregelen”, klinkt het bij HLN LIVE.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?