Joachim Coens en Wouter Beke.
Volledig scherm
PREMIUM
Joachim Coens en Wouter Beke. © Belga

ONZE OPINIE. Bespaar ons die interne gevechten, CD&V. Kom nu met een actieplan, als gezinspartij

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Kijk naar Wouter Beke (CD&V). In zijn verschroeiende queeste om de kinderopvang in Vlaanderen aan te pakken, zag hij plots het licht branden: beperk het ouderschapsverlof tot drie jaar. Beke moet bergop vechten om de kinderopvang aan te pakken, maar bespaar ons dergelijke lapmiddeltjes. Als die eerste duizend dagen zo belangrijk zijn, dan is drie weken vaderschapsverlof alvast veel te weinig.

80 reacties

 • WILFRIED DESLYPERE

  11 maanden geleden
  Het einde is nabij, wat zullen ze nu nog stelen nadat ze de Arco spaarders hebben berooft.
 • Franc saas

  12 maanden geleden
  @Nico Herbots >>mijn vrouw werkte en ik natuurlijk ook , wij dachten aan een kind en dat kwam er ,38 jaar geleden kregen we een dochter ,mijn vrouw stopte met werken ...GEVOLG >> geen 2 auto's ,maar 1 kleine, geen 2-3 keer per jaar een reisje m.a.w. Niet op reis, geen dure kleding ,niet uitgaan, niet of nauwelijks op restaurant ...en het kon , waarom zou het nu niet kunnen ...ik weet het Nico >> mensen willen luxe !! begin dan toch niet aan kinderen.
 • Nico Herbots

  12 maanden geleden
  Een moeder die uit werken gaat, wordt vuil bekeken. Een die thuis blijft ook. Met een gezin rondkomen van 1 loon gaat niet meer zoals de generaties voor ons dat konden, tenzij een van beide partners rechter of anesthesist ofzo is. Dat is een feit. We zitten allemaal in de ratrace van het dolgedraaide kapitalisme. Keihard werken om er in verhouding niet zot veel aan over te houden. En dan zijn er hier voorstanders om kinderen een exclusief recht voor rijken te maken. Fijne wereld waarin we leven.
 • Bart Dekort

  12 maanden geleden
  Vroeger werkte de man en was er geld genoeg om de vrouw thuis voor de kinderen te laten zorgen. Als men nu niet met 2 gaat werken, behoort men tot de lagere kaste. Doordat er 2 lonen waren zijn alle prijzen serieus gestegen, omdat velen het toch konden betalen. Men heeft dus in zijn eigen vlees gesneden. Wat is er belangrijker dan zijn eigen kinderen op te vangen? Een dikke auto?
 • dany tavernier

  12 maanden geleden
  Ik ben niet pro-Beke, maar waarom zou het ouderschapsverlof moeten opgetrokken worden tot de leeftijd van 18 jaar? Ik vind 12 jaar eigenlijk al meer dan lang genoeg. Door van de jeugd nog grotere watjes te maken bewijs je ze echt geen dienst. Wil men kinderen, dan moet men er maar voor kunnen zorgen, zonder grotere tegemoetkoming dan het kindergeld. Niemand zegt dan men kinderen moet hebben. Waarom moet de gemeenschap steeds rechtstreeks of onrechtstreeks opdraaien voor de kosten?
 1. Schoonzus en broer van Sanda Dia getuigen over hun verlies: “Jullie hebben mij mijn vaderschap ontnomen”
  PREMIUM

  Schoonzus en broer van Sanda Dia getuigen over hun verlies: “Jullie hebben mij mijn vaderschap ontnomen”

  “Ons kind is getekend voor het leven, al sinds ze in de buik van haar moeder zat.” Dat zei Seydou De Vel, de broer van Sanda Dia. Het leven van hem en zijn partner Marie zouden nooit meer hetzelfde zijn, ze kregen in januari 2019 hun eerste dochtertje. “Een maand na het begraven van mijn broer ben ik vader geworden, ik heb het verdwaasd meegemaakt.” Het koppel getuigde over de impact.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.