HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. “Bereid je voor op het ergste? Na de uitspraak van de premier gingen de politieke ballonnetjes meteen de lucht in. Oude gewoontes leer je blijkbaar érg moeilijk af”

“De komende vijf à tien winters worden moeilijk.” Dat zei de premier in de marge van een bedrijfsbezoek. Boem paukeslag. Elke dag halen de energieprijzen een nieuw record. Het record van gisteren is morgen achterhaald. Economen slikken bij die curves, burgers verslikken zich in facturen. We denken in hittegolven na hoe we onszelf deze winter gaan verwarmen of we verarmen. Maar daarmee is de kous niet af. Na de 7 vette jaren, de 7 magere. En nu?

122 reacties

 • Carolus Vif

  3 maanden geleden
  harry fiermans met je mij eens uitleggen hoe een elektrise motor gratis stroom levert , een motor verbruikt stroom
 • Frans Peeters

  3 maanden geleden
  @Palmyre Van Tassel voor de bakkers mag het dan wel over beroepskosten gaan, maar als je meer moet betalen dan je uitgeeft dan je binnenkrijgt dan blijft het niet duren. Tenzij je de Belgische staat bent.
 • Ruben Beylemans

  3 maanden geleden
  Bij wat zijn we hier eigenlijk nog bezig. Door mensen lettelijk in de kou te laten staan. Het wordt hoogtijd dat die oorlog gestopt word. Je kan besparen en dat is zeker mogelijk maar 1 keer als de drempel bereikt is, stopt het. Levenskwaliteit is zeer belangrijk. Iedereen moet zich nog op een comfortable manier kunnen verwarmen zonder dat er vocht op treed in huis of appartementen. Ik praat hier niet over luxe maar basisbehoefte dat elke mens nodig heeft. De alarmbel gaat af. .
 • Geert Vermeiren

  3 maanden geleden
  Waarom moet in godsnaam de prijs van elektriciteit gekoppeld blijven aan gas en olie? Ikzelf produceer elk jaar ongeveer 1500 kwh teveel dat terug in het net wordt gepompt. Dit met 22 oudere zonnepanelen ( 10j. Oud ) Bij veel van mijn buren is dat hetzelfde geval, dat wil zeggen er momenteel een enorm overschot is op het net! Waarom moeten andere mensen dan zoveel betalen? en wie profiteert daarvan? Geen enkele politieker durft dit aan te pakken!
 • oswald billiet

  3 maanden geleden
  In de bijbel spreekt men over de zeven magere jaren. De Croo maakt er tien van, een nieuwe missiaanse gedachte die we kunnen missen als de pest. Tien jaren miserie, dat houdt geen mens vol. En dan moet je denken dat de hele heisa is ontstaan de dag waarop de EU en de Navo de ban over de gasleveringen uitspraken. De beursprijzen ontploften als het ware en schoten omhoog als raketten.