Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Bejaarden in financiële nood? De Vlaamse regering geeuwt en slaapt verder”

Veel woonzorgcentra verhogen hun prijzen vanaf 1 mei. Ze doen dat omdat de Vlaamse regering hen toelaat om dit jaar twee keer te indexeren. Daardoor zien heel wat bejaarden de factuur tot 200 euro stijgen. “Dat het leven duurder wordt, kan u de regering niet verwijten", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat ze die stijgende levenskost voor de zwaksten momenteel niet compenseert, is wel laakbaar.”

54 reacties

 • paul tielens

  2 maanden geleden
  paul tielens op genomen in een (wzc) 175 euro pensioen de Vlaamse Sociale bescherming (zorgbudget) zorgverzekering voor ouderen antwoordt letterlijk haar inkomen is te hoog, de man moet maar betalen en dan zetten ze die zonder inkomsten of hij moet zijn huisje verkopen voor ALLES te kunnen te betalen ,er zijn hier specialisten die op twee dagen 9 miljard (Bfr) weggeven en De Croo nog eens 32 miljard (Bfr) en dan begrijpen ze niet dat ze weg gevaagd worden.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  De volgende regering in 2024 moet eerst de pensioenen en lonen van alle werknemers optrekken.
 • Betty Cools

  2 maanden geleden
  De toekomst is dat de kinderen nog voor de verzorging zullen moeten zorgen bovenop de zware tarieven die de rusthuizen hanteren. Waar gaan we naartoe?
 • frans Venloo

  3 maanden geleden
  Dit is slechts de voorbode van echte armoede .Rusthuizen zijn onbetaalbaar met een pensioen wat gaat er gebeuren in de toekomst voor de volgende generatie ? Sparen lukt niet meer niet alleen omdat alles te duur is maar gewoon omdat men geen intrest meer geeft en het geld vanzelf wegvloeit . Maar geen nood onze snuggere ministers vinden wel een oplossing .trouwens op straat slapen lijkt zelfs gezond te zijn Arm Belgie en dat geeft miljoenen weg welke de bevolking nodig heeft SCHANDE
 • Peter Bosmans

  3 maanden geleden
  Wassen van de kleren en medicatie zit ook niet in die prijs. Men had al lang een belastingvoordeel moeten geven aan alle mensen die in een WZC zitten en die niet genoeg pensioen hebben om die rekening te betalen. Hoe kan je iets als een inkomen gaan beschouwen als het kleiner is dan de kost van het WZC waar je zelf niks of weinig kan aan veranderen.