Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever (N-VA). © Belga

Onze Opinie. Bart De Wever zoekt alleen camaraderie over de taalgrens om de ordentelijke scheiding van het land te organiseren

Je kan er de klok stilaan op gelijkzetten: breekt de zomer aan, dan spoelen de boerkini en aparte zwemtijden voor vrouwen aan. Een paar jaar lang zette N-VA het thema bij warme temperaturen op de agenda. Het is altijd goed voor een maatschappelijk debat tussen komkommers en radijzen. Het daarom ook wegzetten als een dwaze discussie omdat er nu eenmaal niets anders leeft, is fout. 

24 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Het zal samenwerken met Vlaams Belang zijn of het zal niks zijn.
 • Marlene De Smedt

  3 maanden geleden
  2024: Op het Vlaams niveau neemt de grootste partij het initiatief voor een regeringsvorming. Zoals het er nu naar uit ziet zal dat niet N-VA zijn. Trouwens er zijn tot dan nog een aantal jaren te gaan. Er kan nog veel veranderen. Bovendien is het lang niet zeker dat wie vandaag plannen op tafel legt die dan ook zal kunnen uitvoeren. Om een coalitie te sluiten met een favoriete partner moet de ander evenzeer relevant blijven en daar ook nog eens toe bereid zijn.
 • Andre callens

  3 maanden geleden
  Ik geloof dat niemand het door heeft maar op deze manier heeft NVA twee mogelijkheden. Ofwel gaat de PS mee ofwel gaat NVA met het VB hij zit in een zetel.
 • linda Hofkens

  3 maanden geleden
  Denk dat De Wever beter zijn mond zou spoelen met Javel alvorens op een ander te liggen kloefkaffen. Er zijn in zijn partij ook figuren die niet proper zijn. En meer dan 1. De gewone werkman en de middenklasse interesseert u niet enkel de superrijken. Woonbonus weg en werken tot 67, remember? U wil met VB wat ze met u deden nl. op de bank zetten als grootste partij (toen nog) en daar was/ben je razend om. U wil CD&V steeds als partner maar tegen de wil van de kiezer dus ook? Dus zwijg maar rap!
 • Gaston Miar

  3 maanden geleden
  In 2013 zou hij afrekenen met de Walen. Na de verkiezingen van 2014 kondigde hij communautaire rust aan. Ik zou zo nog even kunnen doorgaan. Vertrouw de NV-A niet meer!