Tom Van Grieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Van Grieken. © VTM Nieuws

ONZE OPINIE. Als het zo verder gaat, is de vraag niet of er straks een linkse leerkracht voor de klas staat, maar of er tout court nog één staat

Soms vraagt hij er om, Tom Van Grieken. Om na één opruiende uitspraak kop van Jut te worden. Terwijl het land met lede ogen het tekort aan leerkrachten opnieuw gadeslaat en men hier en daar creatieve pistes durft opperen om daarmee om te gaan, laakt de voorzitter van Vlaams Belang de linkse leerkrachten op 1 september. Meer zelfs: hij wil ze in 2024 zelfs de rekening presenteren. 

108 reacties

 • luc bruyndonckx

  2 dagen geleden
  Ik heb de school van mijn kinderen al op de vingers getikt dat ze politiek neutraal moeten blijven. Dit is in veel scholen niet het geval. Geen links of rechts gedachtengoed, maar neutraliteit. En vooral geen kwetsbare kinderen opzadelen met uw eigen ideeën. Onderwijs dient om te onderwijzen, niet om politieke meningen te implanteren.
 • DIRK VAN DESSEL

  4 dagen geleden
  Terechte reactie van TVG, Onderwijs dient politiek-neutraal te zijn en dus zonder continu gepromoot van Links Groene propaganda waarmee leerlingen overstelpt worden. Daar betalen we geen belasting voor. De opwarming/afkoeling der aarde is immers een miljoenen jaren aan de gang zijnde cyclisch gebeuren.
 • JOHAN Goossens

  1 maand geleden
  dat er zo weinig leerkrachten bijkomen is alleen te danken aan de straffeloosheid op de scholen en dan vooral op de multiculscholen
 • vanfleteren diederik

  1 maand geleden
  Ik heb destijds in de middelbare school een eindwerk gemaakt door het kritiekloos overpennen van propaganda voor de multicultuur. De weg van de minste weerstand leverde mij lof en uitstekende punten. Kritisch zijn leer je elders.
 • Sofie Vanleeuw

  2 maanden geleden
  Ik ben een leerkracht die rechts stemt. Toch breng ik de waarden van respect, verdraagzaamheid en solidariteit aan bij mijn leerlingen. Ben ik daarom links? Ik ben menselijk en probeer mijn leerlingen dat ook bij te brengen. Geen enkele lln weet voor wie ik stem. Ik vind niet dat het onderwijs links is. We zijn respectvol en menselijk, ondanks het feit dat velen eerder rechtse ideeën hebben. Links of rechts maakt niks uit. Menselijkheid is een waarde die tot de basis van een samenleving behoort.