Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

ONZE OPINIE. Als Europa zo blijft knoeien met vaccins, gaat het de “brexiteers" nog hun gelijk bewijzen

In Europa hebben we de neiging er meewarig naar te kijken: die gekke Britten en hun brexit. Waardoor ze nu een paspoort nodig hebben om van hun eiland af te komen, en met allerlei taksen rekening moeten houden. Over in je eigen voet schieten gesproken. Maar corona lijkt dat beeld op zijn kop te zetten. Geen land in Europa heeft al zo'n groot deel van zijn bevolking kunnen vaccineren. Als de Europese Unie zo met zijn vaccinatiebeleid blijft knoeien, gaat het de Brexiteers nog hun gelijk bewijzen.

 1. Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord
  PREMIUM

  Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccina­ties beantwoord

  De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) beantwoordt uw vragen.
 2. Kardinaal De Kesel herstelt “goed en gunstig” van darmkanker
  PREMIUM

  Kardinaal De Kesel herstelt “goed en gunstig” van darmkanker

  Kardinaal Jozef De Kesel (73) herstelt nog steeds, maar “wel goed" van darmkanker. Nadat hij in april vorig jaar plots zijn taken neerlegde, onderging hij een chemokuur, gevolgd door een operatieve ingreep: “Je hoort natuurlijk wel van kanker bij anderen, maar je denkt niet dat het ook jou kan overkomen.” Door het coronagevaar ontvangt de kardinaal nog steeds geen bezoek, al gebruikte hij de vrijgekomen tijd wel om een boek te schrijven.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt