De wekelijkse markt op het Laar in Borgerhout.
Volledig scherm
PREMIUM
De wekelijkse markt op het Laar in Borgerhout. © DA

ONZE OPINIE. Als er in de grootste broeihaard een marktkraam voor de coronapost blijkt te staan, zijn we nog niet klaar voor de tweede golf

Het is het falen van onze corona-aanpak in één beeld: in Borgerhout — in het hart van één van de zwaarst getroffen plekken sinds het begin van de crisis — staat een marktkraam voor de deur van de coronatestpost. Letterlijk. Voor de bestelwagen is het aanschuiven om groenten en vlees te keuren, achter de bestelwagen schuif je aan om je op corona te laten testen.

14 reacties

 • guido verwerft

  1 jaar geleden
  Bart De Wever, waar zit je nu, wist je hier niets van, doe daar iets aan, geef die een zware boete en geen 250 maar vanaf 500 tot 1000 euro boete en als ze niet kunnen betalen, dan verplichten om ze in de zorgsecktor te laten werken .
 • ANNY VERMEULEN

  1 jaar geleden
  Inderdaad, deze situatie moet aangepakt worden en is een mokerslag in het gezicht van alle brave burgers die mooi de regeltjes volgen. Het zou interessant zijn om ook eens een artikel te wijden aan de honderden andere markten, waar wel alle regels gevolgd worden, want hierover wordt weinig of niet gepubliceerd.
 • Gilbert Van den Berghe

  1 jaar geleden
  Je kan natuurlijk schuldigen zoeken en dan liefst beleidsmakers. Maar wat met onszelf ? Met de beste beleidsmakers heb je niets als wij zelf de beste maatregelen niet volgen . Eén coronabaas ? Ja, wie dan ? Zou graag eens een voorstel horen . Wedden dat de mensen helemaal oneens zullen zijn, tegenspreken zoals politici dat doen? Trouwens, wat is tegenspreken ? Moeten mensen nu echt , regeltje bij regeltje, letter voor letter uitgelegd wat moet, mag , kan, gezond verstand is; Het lijkt wel zo.
 • Claudia Rosseel

  1 jaar geleden
  En de oplossing is: we testen niet meer op een marktdag. Die mensen mogen wachten.
 • Carina Van Dorsselaer

  1 jaar geleden
  Op andere markten worden de regels wel gerespecteerd, marktkramers houden hun aan de regels .Niet alles over dezelfde kam scheren. Het is niet om dat sommige geen regels in acht nemen dat iedereen hetzelfde is.Gemeentes doen er alles aan om dit te verwezenlijken .