Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Als een ex-minister de coronaberichtgeving obsessief noemt, dan rammelt er iets”

In zijn nieuwe boek ‘En Nu Is Het Oorlog!’ schetst ex-minister Philippe De Backer (Open Vld) hoe ons land gefunctioneerd heeft tijdens de coronacrisis. “Hij neemt de lezer mee in de cockpit van het crisisbeheer. Wat zich daar heeft afgespeeld, blijkt niet altijd even fraai”, merkt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert op. “Maar De Backer durft ook een steen te werpen naar ons: media en journalisten. Vraag is wat we daarmee doen.”

44 reacties

 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  Het geven van cijfers was best wel OK, maar ik ergerde mij vaak aan de sensationele, ellenlange, titels boven de artikels. De toestand was al ernstig genoeg daar hoort objectieve info bij. Geen drama.
 • Jean-pierre Thierens

  1 maand geleden
  Het waren niet enkel de ego’s die de boel blokkeerden . Mutualiteiten ,labo’s , beroepsorganisaties en andere middengroepen , iedereen wilde een deel van de koek en liefst zo groot mogelijk . Moeten ze hiervoor een “ bevriende “ politieker inschakelen , dan doe we dat toch !
 • Bart Huysmans

  1 maand geleden
  Jullie plicht is uit te zoeken wat exact is: dan zou ik toch niet steeds dezelfde experten opvoeren, altijd dezelfden in alle media. Een andere opinie kent men, of mag men niet kennen.
 • Carl Peeters

  1 maand geleden
  Zowel de media en de regering zijn echt niet te vertrouwen.
 • Evan De Jongh

  1 maand geleden
  Hier gaan we weer, covid is niet echt volgens velen en we leven in het nieuwe Rusland of China. En de mensen die gestorven zijn gingen toch sterven (maar nu nog niet). Politiekers tegen de maatregelen zijn helden voor velen. Tijd dat ontkenners eens wakker worden ipv te roepen dat wij het moeten doen. Mah ja als je geen verstand hebt kan je het niet gebruiken natuurlijk.
 1. Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil in het schooljaar 2023-2024 een nieuwe opleiding ‘Moderne talen’ opstarten in de derde graad van het secundair onderwijs. Bedoeling is om meer jongeren in de richting van een talenopleiding in het hoger onderwijs te duwen. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in de commissie Onderwijs laten verstaan op vragen van Brecht Warnez (CD&V) en Jan Laeremans (Vlaams Belang).
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.