Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © Photo News

ONZE OPINIE. “Aan het werk, beste politici. Onze zomer ligt in uw handen”

Vaccineren en ventileren. Met die twee belangrijke V’s zoekt België de uitgang uit deze crisis. Ons land loopt zich warm voor een zomer waarin we opnieuw kunnen eten, drinken, dansen, sporten, samenkomen en reizen zonder al te veel coronamaatregelen. Pukkelpop of Tomorrowland met tienduizenden zwetende lijven op een zinderende wei? Nog een dikke drie maanden en het is zover. Tenminste, als we werk maken van die twee V’s.

8 reacties

 • Bernadette Stouten

  1 maand geleden
  Ze hebben er blijkbaar ook meer dan genoeg van. Hoe het nu verder moet met de mensen, is zoals minister de Croo, een tijdje geleden zei. "Het was een gezamelijke verantwoordelijkheid en nu wordt het een persoonlijke verantwoordelijkheid". De vaccinaties lukken dankzij de verantwoordelijkheid van heel veel vrijwilligers. Dank je wel. De politici vinden dat het tijd wordt om over iets anders te kunnen ruziën.
 • Eddy Douwen

  1 maand geleden
  Ja,allemaal mooi,maar met astra zeneca hebben ze ne kemel geschoten van jewelste,in mei vaccineren en 2 spuit pas eind juli,dan 3 weken nog wachten,de zomer is zo goed als voorbij voor die mensen,zelf zal de elite ,politiek enzv wel een phizer hebben ,wat een discriminatie hebben ze weer eens gecreeerd ,ze kunnen dan ook niets maar dan ook niets is goed regelen ,echt een bende klungelaars
 • IRENE LAEVEREN

  1 maand geleden
  Sorry ben niet te spreken met de wijze waarop men plots astra zeneca terug brengt op ! weken ik ben op 27 april gevacineerd en moet wachten tot 20 juli ik heb wel ouders van 91 en 92 jaar waar ik mantelzorger ben en kleinkinderen die ik in maanden niet meer heb kunnen zien dan voor het raam van mijn appartement. Ik vind tot mijn spijt dat men altijd maar over de jeugd spreekt ik ben 65 plus alleenstaande heb al meer dan genoeg al mijn sociale contacten kwijtgeraakt.
 • johan demuynck

  1 maand geleden
  De administratie en de kabinetten werken, de politici nemen beslissingen !
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  Het vaccineren zit snor, hmm dat is wel erg rooskleurig bekeken. Eerste prik met AstraZeneca dan drie maand wachten op de 2de prik + zes weken alvorens men beschermd is.