photo_news
Volledig scherm
© photo_news

"Onze manier van leven is superieur aan alle andere"

Het valt haar elke dag op, zegt Gwendolyn Rutten. "Vrijheid is nooit voorgoed verworven. Dingen die tot voor kort evident waren, worden weer in twijfel getrokken. Door regelneven en moraalridders. Door machtswellustelingen en religieuze extremisten. Als we niet opletten, draaien zij de klok bij ons terug." No pasaran, waarschuwt de Open Vld-voorzitster. "Onze manier van leven is superieur aan alle andere."

 1. Liberalen weigeren principe 'cash for cars' te laten vallen: "Vakbonden moeten niet beslissen, maar mensen zelf"
  Update

  Liberalen weigeren principe 'cash for cars' te laten vallen: "Vakbonden moeten niet beslissen, maar mensen zelf"

  Open Vld wil niet afstappen van het door de regering ingenomen standpunt om bedrijfswagens te laten inruilen voor nettoloon, of 'cash for cars'. Dat zegt Kamerlid Egbert Lachaert (Open Vld). Een voorstel van de sociale partners om de omruiling naar nettoloon te laten vallen, kan niet voor de Vlaamse liberalen. "Betuttelend", noemt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten de aanpak van vakbonden en werkgevers.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.