Bpost verwerkt momenteel 600.000 pakjes per dag. 400.000 in ‘Brussel X’, de rest in Charleroi en Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bpost verwerkt momenteel 600.000 pakjes per dag. 400.000 in ‘Brussel X’, de rest in Charleroi en Antwerpen. © vincent duterne/ photo news

Onze man in Brussel X, waar elk uur 20.000 dozen van de band vliegen: zelfs CEO draagt op zaterdag mee pakjes rond

‘Steun lokale handel en koop online’, ‘Black Friday’, ‘Cyber Monday’, ‘Sinternet’: de e-commerce slaat op hol door corona. Miljoenen virtuele winkelwagentjes zorgen voor een nooit geziene drukte in ‘Brussel X’, het tweede grootste postsorteercentrum in Europa waar dagelijks 400.000 pakjes van de band vliegen. Waanzinnig veel, maar nog niet genoeg.

24 reacties

 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  Bpost doet hun uiterste best om alle pakjes zo snel mogelijk te verwerken en ook de postbodes werken zich de naad uit de mouwen om de klant te bedienen . Bpost doet het beter dan andere schimmige privébedrijven en dat is natuurlijk een doorn in het oog van sommige politiekers . En over snelheid gesproken , in 1800 overbrugde De Post met  paard en kar 150 km en werd een zending nog diezelfde dag geleverd . Nu , digitaal gaat dit niet veel sneller .
 • Pascal Wuy

  2 maanden geleden
  Vorige CEO had een slechte evaluatie. 500000€ ontslagpremie bovenop 600000 startpremie. Ik zou dan ook eventjes helpen voor de mooie schijn.
 • Kristof Degros

  2 maanden geleden
  Het probleem zit me erin dat er nu nog een pak meer pakjes zijn. En die machines kunnen niet meer aan. Er werd sowieso al veel besteld op deze manier, maar nu is er nog zeker 30-40% meer dan anders. En de afgelopen jaren zijn we verwend geweest door bol en Coolblue, die hebben de trend gezet, morgen geleverd. Dus nu verwacht iedereen (ik ook) dat er morgen gaat zijn. Wt wel beter kan is om 9u15 kleine camionette met een groot pakje me om 9u30 grote met ene kleine pakje van bpost ...
 • Tom Wuytack

  2 maanden geleden
  Als CEO mee pakjes rond draagt kent hij zijn job niet en moet hij ontslagen worden!!
 • Bruno Verhoeven

  2 maanden geleden
  Wauw ! Elke ondernemer in België springt bij op elk niveau wanneer het bedrijf de hulp kan gebruiken . Zelfs zijn vrouw en kinderen .Dat is ondernemen .
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur