Eddy Demarez.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Demarez. © VRT

Onze journaliste Nadine Van Der Linden wikt en weegt foute woorden Eddy Demarez: “Eerder dan mensen steevast op non-actief te zetten, zouden antwoorden interessant zijn”

Hij heeft vele jaren ervaring, in de sportjournalistiek. Maar één minuut en vier seconden veranderden dus alles voor Eddy Demarez. Zijn excuses volstonden niet, lieten de Belgian Cats weten, en dat kunnen we begrijpen. 'Ik heb niemand willen kwetsen'? Een slechte pleister, als je net iemand hebt gekwetst. Anderzijds waren de excuses allicht haastig afgedwongen, opgejaagd door Twitter, stilaan de hakselaar van deze maatschappij. Oprecht zelfonderzoek is niet van nu, nu, nú.

338 reacties

 • Marcel Desmet

  5 maanden geleden
  De reaktie van Margriet Hermans lijkt mij de meest normale, die denkt tenminste na.
 • Betty Van Rumst

  6 maanden geleden
  Maak van een mug toch geen olifant mensen. Zijn er geen ergere dingen waar we aandacht aan kunnen schenken
 • Paul MICHEL

  6 maanden geleden
  Nadine Van Der Linden ? Voor haar bijdragen lees ik ook HLN. Een moedige madam die, terwijl de hakselaar nog draait, het gebeuren niet vergoelijkt, maar het toch op een evenwichtige, doordachte manier durft te duiden. chapeau; Paul MICHEL
 • Marc Hacour

  6 maanden geleden
  @ Daniel Hubert : Groot gelijk man
 • guy de grande

  6 maanden geleden
  Wat zullen de cats daarmee bereiken... Veel fans zullen afhaken, ook ik.
 1. Red Flame over ongepaste uitspraken rond Belgian Cats: “Degoutant. Opmerkingen die vrouwelijke sporters al honderden keren hebben gehoord”

  Red Flame over ongepaste uitspraken rond Belgian Cats: “Degoutant. Opmerkin­gen die vrouwelij­ke sporters al honderden keren hebben gehoord”

  Red Flame Justine Vanhaevermaet neemt het op voor de Belgian Cats in een open brief op Twitter. Daarin reageert ze op de ongepaste uitspraken van onder meer Sporza-journalist Eddy Demarez die onbedoeld live werden uitgezonden. “Dat iemand bij de VRT deze uitspraken deed, wijst er nog maar eens op waar wij, vrouwelijke (top)sporters, op frequente basis mee te maken krijgen”, schrijft Vanhaevermaet.
 2. VRT zet Sporza-journalist Eddy Demarez op non-actief na ongepaste uitspraken over Belgian Cats: “Bekijken of en hoe hij het werk nog kan hervatten”

  VRT zet Spor­za-journalist Eddy Demarez op non-ac­tief na ongepaste uitspraken over Belgian Cats: “Bekijken of en hoe hij het werk nog kan hervatten”

  De VRT heeft beslist om Sporza-presentator Eddy Demarez voorlopig helemaal op non-actief te zetten. Eerder was al de beslissing genomen dat hij geen commentaar meer mocht voorzien bij sportwedstrijden en andere livestreams. De VRT zegt de komende weken te bekijken “of en hoe Demarez het werk nog kan hervatten”. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) rekent erop dat de VRT “gepaste maatregelen neemt”.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. “Vandaag ben ik zéér beschaamd om voor VRT te werken”: VRT-collega’s reageren op uitspraken Eddy Demarez

  “Vandaag ben ik zéér beschaamd om voor VRT te werken”: VRT-collega’s reageren op uitspraken Eddy Demarez

  VRT-collega’s van Sporza-journalist Eddy Demarez reageren via sociale media op het voorval dat zich zaterdag voordeed. “Topje van de giga macho ijsberg”, klinkt het bij VRT-vlogster Linde Merckpoel. Ook onder andere Tom Vandenbulcke reageert: “Het slot van de Olympische Spelen had het orgelpunt moeten worden na een sportzomer waarin iedereen keihard gewerkt heeft, maar het is helaas een dieptepunt geworden”.