Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts. © Gregory Van Gansen / Photo News

Onze journalist vertelt over zijn weken undercover bij PostNL: “Ik zag kinderen die 10 uur per dag werken, voor amper 40 euro”

De inval bij drie PostNL-depots maandagochtend kwam niet zomaar uit de lucht gevallen. Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts (25) ging voor HLN en ‘VTM Nieuws’ enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Uitbuiting, zwartwerk, tot zelfs het inschakelen van minderjarigen: onze reporter zag het allemaal gebeuren. Wij confronteerden de inspectiediensten met het onderzoek en vroegen om een reactie. De invallen zijn daar een gevolg van. “Die kinderen waren het schrijnendste wat ik meemaakte”, zegt Nuyts.

160 reacties

 • arlette Strumane

  1 jaar geleden
  China produceert goedkope brol , wordt verdeeld door Amazon en co die er miljarden mee verdienen , dagelijks duizenden camionette's op de baan , onbegrijpelijk: GRATIS terugsturen (veel ongeopend) . Degenen die bestellen steunen de wegwerpcultuur en zijn medeverantwoordelijk voor de 26 % klimaatopwarming van China . Betalen voor retour zou al iets kunnen oplossen .
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Schone wereld nietwaar ongelooflijk we zijn in 2021 en is slavernij hier in Europa de regel aan het worden, je moet ze maar zien rond snorren met de camionettes iedereen ziet heb buiten de ministers. En maar zeveren over derde wereld landen en dictators en ontwikkeling hulp terwijl hier mensen straffeloos uitgebuit worden.
 • Guido Boonen

  1 jaar geleden
  Misschien, of waarschijnlijk, is het volgens sommigen de schuld van Vivaldi.
 • Bert Vandamme

  1 jaar geleden
  40 euro voor 10 uren werken? Ik ken jobstudenten die wettelijk voor 2 euro per uur werken, en dat mag dan wel..?! Sorry, maar nu kan ik niet meer volgen hoor...
 • bart raes

  1 jaar geleden
  Wees eens eerlijk,450 pakjes in 16 uur is niet mogelijk.denk dat die gast ferm overdrijft.
 1. EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeelden van onze reporter tonen hoe pakjesbezorgers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeel­den van onze reporter tonen hoe pakjesbe­zor­gers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”

  Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM Nieuws vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. Bekijk hier onze exclusieve videodocumentaire.