Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts. © Gregory Van Gansen / Photo News

Onze journalist vertelt over zijn weken undercover bij PostNL: “Ik zag kinderen die 10 uur per dag werken, voor amper 40 euro”

De inval bij drie PostNL-depots maandagochtend kwam niet zomaar uit de lucht gevallen. Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts (25) ging voor HLN en ‘VTM Nieuws’ enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Uitbuiting, zwartwerk, tot zelfs het inschakelen van minderjarigen: onze reporter zag het allemaal gebeuren. Wij confronteerden de inspectiediensten met het onderzoek en vroegen om een reactie. De invallen zijn daar een gevolg van. “Die kinderen waren het schrijnendste wat ik meemaakte”, zegt Nuyts.

161 reacties

 • arlette Strumane

  1 week geleden
  China produceert goedkope brol , wordt verdeeld door Amazon en co die er miljarden mee verdienen , dagelijks duizenden camionette's op de baan , onbegrijpelijk: GRATIS terugsturen (veel ongeopend) . Degenen die bestellen steunen de wegwerpcultuur en zijn medeverantwoordelijk voor de 26 % klimaatopwarming van China . Betalen voor retour zou al iets kunnen oplossen .
 • Ives Ameel

  1 week geleden
  Schone wereld nietwaar ongelooflijk we zijn in 2021 en is slavernij hier in Europa de regel aan het worden, je moet ze maar zien rond snorren met de camionettes iedereen ziet heb buiten de ministers. En maar zeveren over derde wereld landen en dictators en ontwikkeling hulp terwijl hier mensen straffeloos uitgebuit worden.
 • Guido Boonen

  1 week geleden
  Misschien, of waarschijnlijk, is het volgens sommigen de schuld van Vivaldi.
 • Bert Vandamme

  1 week geleden
  40 euro voor 10 uren werken? Ik ken jobstudenten die wettelijk voor 2 euro per uur werken, en dat mag dan wel..?! Sorry, maar nu kan ik niet meer volgen hoor...
 • BART RAES

  1 week geleden
  Wees eens eerlijk,450 pakjes in 16 uur is niet mogelijk.denk dat die gast ferm overdrijft.
 1. Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitverkocht”, zegt Colruyt
  Play

  Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitver­kocht”, zegt Colruyt

  Nu we voor bijna alles een zelftest nodig hebben, verkopen naast apotheken ook winkels er. Al zijn die voorraden sneller uitgeput dan ze zelf hadden gedacht. Geert Elen van Colruyt legt uit: “We hadden 10.000 stuks die we verdeeld hebben over de winkels. Die zijn nu al uitverkocht.” Ook bij de apothekers is er een enorme stijging in de verkoop. “Maar na begin volgende week zal er terug genoeg voorraad zijn”, klinkt het daar.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeelden van onze reporter tonen hoe pakjesbezorgers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeel­den van onze reporter tonen hoe pakjesbe­zor­gers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”

  Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM Nieuws vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. Bekijk hier onze exclusieve videodocumentaire.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.