Onze journalist legt sociale fraude bloot: PostNL zet kinderen, zwartwerkers en ongedocumenteerde personen in om pakjes rond te brengen in ons land

Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Hij stelde vast dat er “op vrij grote schaal sociale fraude plaatsvindt”. Zo zet PostNL kinderen, zwartwerkers en personen die illegaal in het land verblijven in om pakjes rond te brengen in ons land. Onze reporter maakte zijn bevindingen over aan de sociale inspectie. Dat leidde vanochtend tot invallen bij PostNL-depots in ons land. 

 1. PostNL-depot in Wommelgem verzegeld na massale inval, pakjes van klanten mogelijk tot twee weken vertraagd. Aanleiding was undercoverreportage HLN en VTM NIEUWS

  Post­NL-de­pot in Wommelgem verzegeld na massale inval, pakjes van klanten mogelijk tot twee weken vertraagd. Aanleiding was undercover­re­por­ta­ge HLN en VTM NIEUWS

  Tal van sociale inspecteurs zijn maandagochtend binnengevallen bij koeriersbedrijf PostNL in het Antwerpse Wommelgem en Mechelen. Er werden onder meer inbreuken vastgesteld voor zwartwerk en deeltijdse arbeid. Het depot in Wommelgem wordt alvast tijdelijk verzegeld, waardoor duizenden pakketjes eerstdaags niet bij de klanten terechtkomen. De invallen volgden na onderzoek van HLN en VTM Nieuws. Journalist Joppe Nuyts draaide een tijd mee als undercover werknemer en kon zelf vaststellen hoe het eraan toeging. “Je ziet dat er op redelijk grote schaal sociale fraude plaatsvindt”, vertelt hij. De undercoverreportage zal morgen te zien zijn op onze website.
 2. Onze journalist ging enkele weken undercover werken bij PostNL: “Sociale fraude op vrij grote schaal”

  Onze journalist ging enkele weken undercover werken bij PostNL: “Sociale fraude op vrij grote schaal”

  Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. “Je ziet dat er sociale fraude plaatsvindt op vrij grote schaal, net omdat de onderaannemers het hoofd niet boven water kunnen houden”, vertelt Nuyts. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM NIEUWS vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. De volledige undercoverreportage kan je hier bekijken.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeelden van onze reporter tonen hoe pakjesbezorgers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeel­den van onze reporter tonen hoe pakjesbe­zor­gers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”

  Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM Nieuws vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. Bekijk hier onze exclusieve videodocumentaire.
 3. KIJK. Ongeduldige bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit
  Play

  KIJK. Ongeduldi­ge bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlij­ke inhaalma­noeu­vres uit

  Deze dashcambeelden doen de ronde op sociale media. De bestuurder in de Volkswagen wil zijn voorligger voorbijsteken, maar heeft te weinig geduld. Naast het bumperkleven, overschrijdt de automobilist meerdere verkeersregels. De wagen rijdt over een volle lijn, over een verdrijvingsvak,... Gevaarlijke manoeuvres, maar het roekeloos rijgedrag leidt niet tot incidenten.