Coformateur Paul Magnette (PS) - die tegenwoordig net als sp.a-voorzitter Conner Rousseau een voorliefde voor sneakers heeft - onderhandelde gisteren verder over de Vivaldi-coalitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Coformateur Paul Magnette (PS) - die tegenwoordig net als sp.a-voorzitter Conner Rousseau een voorliefde voor sneakers heeft - onderhandelde gisteren verder over de Vivaldi-coalitie. © BELGA

“Onze deal was beter dan Vivaldi”: N-VA maakt akkoord met PS publiek

Nu de laatste dagen van de formatie ingaan en het protest bij CD&V maar niet gaat liggen, doet N-VA een ultieme poging om de Vivaldi-onderhandelingen te bemoeilijken: ze maakt haar akkoorden met de PS van deze zomer bekend. "We zijn ervan overtuigd dat dit beter was dan wat nu voorligt." Een overzicht: van gezondheidszorg tot het communautaire luik tot migratie, dit stond in het akkoord tussen N-VA en PS.

  1. Erika Vlieghe vreest dat zorgsysteem kan omvallen: “Nood aan drastische maatregelen in Vlaanderen”

    Erika Vlieghe vreest dat zorgsys­teem kan omvallen: “Nood aan drastische maatrege­len in Vlaanderen”

    Professor Erika Vlieghe vindt dat er ook in Vlaanderen snel drastische coronamaatregelen moeten worden genomen. “In deze fase van de epidemie hebben we nood aan heel drastische, radicale en eenvoudige maatregelen om het virus geleidelijk weer onder controle te krijgen.” Als dat niet snel gebeurt, vreest Vlieghe dat ons zorgsysteem kan kapseizen, zegt de infectiologe zondag aan de VRT.