De Ancienne Belgique in Brussel.
Volledig scherm
De Ancienne Belgique in Brussel. © Marc Baert

Ontslaggolf in evenementensector in 2021 nog zwaarder dan het jaar ervoor

Na het rampjaar 2020 bleef de Belgische eventsector ook in 2021 rake klappen krijgen. Dat besluit het KdG-expertisecentrum Publieke Impact, dat de gevolgen van corona voor de sector monitort. Het omzetverlies was beperkter, maar het aandeel van organisaties die personeel moesten ontslaan, steeg van 45 naar 51 procent.

10 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  1 jaar geleden
  Wachten tot ze u ontslaan is ook niet gezond . Er is werk genoeg dat goed betaald is .
 • Marcel Verkest

  1 jaar geleden
  Net een folder in de bus gekregen van zo'n evenement...prijzen van 71 tot 135 euro per persoon! 't Zal niet voor mij zijn hoor.
 • Marc Vinck

  1 jaar geleden
  Logisch. Federale Regering wil al het amusement kapot zodat het geld kan gebruikt om hun geknoei te betalen via belastingen en sterk verhoogde btw opbrengsten voor energie (eigenlijk ook belastingen).
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  De pret en sport sector wordt over gesubsidieerd om ze hun politieke vrienden steunen in de media. Herinner Gene Bervoets aan de zijde van Patrick Janssens en dan komen ze in de media bleiten dat we solidair moeten zijn. Miljonairs en miljardairs verrijken zich met subsidies, de bevolking werkt voor de heren hun luxe en als tegendienst krijgen we al inkijk in hun schone schijn leventje via reality TV en via de roddelboekje of rijden ze je van de baan met hun gesubsidieerde sportauto.
 • jan tobbak

  1 jaar geleden
  en bij de vdab is werk genoeg ?