"Ontruiming Gesú-klooster zonder geweld verlopen"

UpdateEen honderdtal van de mensen die vanochtend uit het voormalige Gesù-klooster in Sint-Joost werden gezet, zullen in de loop van de week tijdelijk herhuisvest worden. Dat heeft Christine Pauporté, ambtenaar van de preventiedienst van de gemeente Sint-Joost-ten-Node, maandagavond gezegd. Onder hen bevinden zich zowat zestig minderjarigen.

 1. Krakers verwerpen het uitzettingsbevel
  Update

  Krakers verwerpen het uitzet­tings­be­vel

  De 250 krakers die in het Gesu-klooster verblijven, hebben te horen gekregen dat ze zullen moeten vertrekken. Het precieze moment is echter nog steeds niet duidelijk. Burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS) deelde vandaag mee dat er twintig leegstaande woningen, waaronder vooral appartementen, ter beschikking gesteld zullen worden. Voorwaarde is wel dat iedereen eerst een identiteitscontrole ondergaat. De krakers willen het uitzettingsbevel echter verworpen zien en eisen een vaste verblijfplaats voor iedereen, ook voor wie zonder papieren in het land is.
 2. Krakers Gésu-kerk vrezen uitzetting vanavond
  Update

  Krakers Gésu-kerk vrezen uitzetting vanavond

  De krakers die al sinds donderdag uit het Gésu-klooster dreigen gezet te worden, vrezen dat de uitzetting vandaag nog zal plaatsvinden. Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS) ontkent noch bevestigt dat, maar zegt tijdig te zullen communiceren als het zover is. Ondertussen zijn al een dertigtal sans-papiers op eigen houtje vertrokken. Volgens een van de betrokken advocaten gebeurde dat uit vrees voor een inval van de politie. Het is niet duidelijk waar ze naartoe zijn, maar ze zouden onderkomen gekregen hebben bij een organisatie.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel