"Ontruiming Gesú-klooster zonder geweld verlopen"

UpdateEen honderdtal van de mensen die vanochtend uit het voormalige Gesù-klooster in Sint-Joost werden gezet, zullen in de loop van de week tijdelijk herhuisvest worden. Dat heeft Christine Pauporté, ambtenaar van de preventiedienst van de gemeente Sint-Joost-ten-Node, maandagavond gezegd. Onder hen bevinden zich zowat zestig minderjarigen.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Krakers verwerpen het uitzettingsbevel
  Update

  Krakers verwerpen het uitzet­tings­be­vel

  De 250 krakers die in het Gesu-klooster verblijven, hebben te horen gekregen dat ze zullen moeten vertrekken. Het precieze moment is echter nog steeds niet duidelijk. Burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS) deelde vandaag mee dat er twintig leegstaande woningen, waaronder vooral appartementen, ter beschikking gesteld zullen worden. Voorwaarde is wel dat iedereen eerst een identiteitscontrole ondergaat. De krakers willen het uitzettingsbevel echter verworpen zien en eisen een vaste verblijfplaats voor iedereen, ook voor wie zonder papieren in het land is.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven