Onthutsende beelden: Nemmouche wandelt door Brussel met handlanger

UpdateEr zijn nieuwe onthutsende beelden opgedoken van Mehdi Nemmouche (29), de terrorist die in mei vorig jaar vier doden maakte in het Joods museum van Brussel. Vier dagen na zijn aanslag stapt hij samen met een medeplichtige door de straten van onze hoofdstad. Doodgemoedereerd. De politie zoekt nu die medeplichtige, een donkere kale man die een sporttas draagt met daarin wellicht de wapens van Nemmouche.

 1. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen?
  49

  HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacij­fers stijgen?

  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 2. Vermoedelijke handlanger Nemmouche op 4 februari uitgeleverd aan ons land?
  Aanslag joods museum

  Vermoede­lij­ke handlanger Nemmouche op 4 februari uitgele­verd aan ons land?

  Het Parijse hof van beroep zal op 4 februari beslissen of de vermoedelijke handlanger van Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum, aan België wordt uitgeleverd. De 26-jarige man uit Marseille, Nacer Bendrer, wordt door de Belgische speurders beschouwd als een mededader omdat hij Nemmouche logistieke steun zou geleverd hebben voor de aanslag. Bendrer ontkent elke betrokkenheid bij de aanslag en verzet zich tegen zijn uitlevering.