Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © rv

Onthaalouders krijgen beter pensioen: “Ze verdienen ons respect in woorden en daden”

Onthaalouders die vanaf 1 januari 2023 met pensioen gaan, zullen op een hoger pensioen kunnen rekenen. Voortaan zullen de jaren die ze na 2003 hebben gewerkt zwaarder doorwegen in de pensioenberekening. De bevoegde Kamercommissie heeft daarvoor dinsdag een wetsvoorstel van christendemocraten en socialisten goedgekeurd.

 1. 100 miljoen euro voor Vlaamse crèches gaat naar betere arbeidsvoorwaarden, over aantal kinderen per begeleider is nog niets beslist
  Politiek

  100 miljoen euro voor Vlaamse crèches gaat naar betere arbeids­voor­waar­den, over aantal kinderen per begeleider is nog niets beslist

  De 100 miljoen euro die de Vlaamse regering bij de begrotingsopmaak van vorige week extra heeft vrijgemaakt voor de kinderopvang gaat naar betere arbeidsvoorwaarden en meer plaatsen voor gezinnen met lage inkomens. Over het aantal kinderen per begeleider wordt nog overlegd met de sector, klinkt het. De Gezinsbond en de oppositiepartijen vinden de extra middelen onvoldoende. “Dit verandert helaas niets aan de werkdruk”, klinkt het.
 2. Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpakket tot nu toe”
  Play

  Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpak­ket tot nu toe”

  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan op een persconferentie. Het gaat onder meer om luchtdoelraketten en machinegeweren. De totale waarde van alle geleverde en toegezegde militaire hulp staat nu op 223,4 miljoen euro. Daarnaast stuurt ons land ook voor 69 miljoen euro aan humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land.
 1. PORTRET. Is Gunther VI, een viervoeter met minstens 368 miljoen euro, wel écht de rijkste hond ter wereld?
  PREMIUM

  PORTRET. Is Gunther VI, een viervoeter met minstens 368 miljoen euro, wel écht de rijkste hond ter wereld?

  Een villa in Miami die ooit aan Madonna toebehoorde, een jacht en een privéjet waarmee hij geregeld naar Italië vliegt: Gunther VI is één van de opvallendste multimiljonairs ter wereld. Een Duitser, jawel, maar dan één op vier poten. Met een geschat vermogen van 368 miljoen euro is de scheper de rijkste hond ter wereld. Maar in de docureeks ‘Gunther’s Millions’ laat Netflix iets anders uitschijnen. Is alles al decennialang opgezet spel?