Volledig scherm
© photo_news

Ontgoocheling over Septemberverklaring: "Vlaamse veerkracht, maar niet voor mensen met een handicap”

De vzw Onafhankelijk Leven reageert ontgoocheld op de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. Minister-president Jan Jambon (N-VA) beloofde daarin een versnelde aanpak van de wachtlijst voor personen met een handicap. "Maar het realiseren van die belofte zien wij niet in de cijfers”, betreurt directeur Dave Ceule.

 1. Jan Jambon legt Septemberverklaring af en kondigt relanceplan van 4,3 miljard euro aan

  Jan Jambon legt September­ver­kla­ring af en kondigt relance­plan van 4,3 miljard euro aan

  Maandagnamiddag werd het nieuwe zittingsjaar van het Vlaams Parlement geopend met de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. Die verklaring van de regering-Jambon staat voor een belangrijk stuk in het teken van het Vlaamse relancebeleid na corona. De Vlaamse regering zal in het kader van de relance 4,3 miljard euro investeren in de welvaart van Vlaanderen en het welzijn van de Vlamingen. “Dit is meteen het méést ambitieuze investeringsplan dat een Vlaamse Regering ooit in de steigers heeft gezet”, aldus Jambon. De Vlaamse begroting zal volgend jaar nog 2,35 miljard euro in het rood gaan, kondigde Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) aan.
 2. “Toestand is minder erg dan men doet uitschijnen”: Brusselse prof Jean-Luc Gala blijft Vlaamse experts ‘paniekzaaiers’ noemen
  PREMIUM

  “Toestand is minder erg dan men doet uitschij­nen”: Brusselse prof Jean-Luc Gala blijft Vlaamse experts ‘paniek­zaai­ers’ noemen

  “Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig”, zei Jean-Luc Gala amper twee weken geleden. Het diensthoofd van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel en de hoogleraar infectieziekten aan de UCL noemde Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en andere Erika Vlieghes onheilsprofeten en paniekzaaiers. Vandaag lijkt de realiteit in zijn gezicht ontploft, maar de prof ziet dat anders. “We reageren overdreven. De toestand is minder erg dan men doet uitschijnen. De horeca sluiten is bullshit.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement