Volledig scherm

Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”

De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”

87 reacties

 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  Zweden doet het beter zegt men ,maar is dat wel juist ,goed is ook een land groter dan Belgie met minder inwoners dus verspreid wonen .Ook daar zijn in de steden meer besmettingen .Maar goed wij wonen in Belgie en het is goed de maatregelen te volgen In Nieuwzeeland is een stad in volledige lockdown gezet na één besmetting
 • Davis Partacus

  2 maanden geleden
  4% heeft een spuit gekregen en aantal doden per dag blijft zakken , zitten al in de 20. Er is geen griep deze winter , ziekenhuizen moeten hun bedden met iets vullen , fabriekje moet draaien en renderen hé
 • alain debels

  2 maanden geleden
  Het virus is de verantwoordelijke, niet het overlegorgaan. Naast de faillissementen heb je de overlijdens, zijn diegenen die open willen dan de killers?
 • Patrick De pauw

  2 maanden geleden
  Waarom moet dat aan het overlegcomithe liggen?
 • Ronny Cuypers

  2 maanden geleden
  Met dank aan al degenen die zichzelf niet onder controle kunnen houden en dus met velen op een hoop moeten kunnen gaan zitten, staan en liggen.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"