Guy Callebaut thuis in Sint-Stevens-Woluwe aan de ontbijttafel
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Callebaut thuis in Sint-Stevens-Woluwe aan de ontbijttafel © Marc Baert

Ontbijt met HLN-lezer Guy Callebaut (53): “Ik word langzaamaan een Oostenrijker”

Een kwart eeuw geleden leerde Guy Callebaut (53) uit het Oost-Vlaamse Denderhoutem zijn vrouw Ingrid kennen, een Oostenrijkse die bij de Europese Gemeenschap in Brussel werkte. Ze zijn inmiddels twintig jaar getrouwd en wonen in Sint-Stevens-Woluwe. Elke zomer trekt Ingrid met hun dochter Hanna (16) twee maanden naar haar familie in Oostenrijk, en na zijn pensioen wil Guy ook naar daar verhuizen. “De lucht is er schoon en het leven verloopt er een stuk gemoedelijker”.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeksrechter
  11

  Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeks­rech­ter

  In de zaak rond Schild & Vrienden wil Hans Rieder, de advocaat van Dries Van Langenhove, grote delen van het onderzoek nietig verklaard zien omdat het uitgevoerd werd door een volgens hem partijdige onderzoeksrechter, die Van Langenhove "linkse, onnozele voorwaarden" zoals een bezoek aan de Dossinkazerne oplegde. Dat bleek donderdag op de zitting van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, die de regelmatigheid van het onderzoek nagaat.
 1. Ook Groen wilde geld uitdelen aan 3M: “Fabriek is milieuvriendelijk”
  100

  Ook Groen wilde geld uitdelen aan 3M: “Fabriek is milieu­vrien­de­lijk”

  Ook de partij Groen wilde geld uitdelen aan chemiebedrijf 3M. In 2000 en 2003 zetten Vera Dua en Ludo Sannen, toen beide groene ministers van Leefmilieu voor Agalev, het licht op groen voor een federale belastingaftrek voor 3M. Dat deden ze door het chemiebedrijf een attest te geven dat moest aantonen dat 3M een “milieuvriendelijk karakter" had. Opvallend, want Groen wijst al maandenlang op de politieke verantwoordelijkheid van andere partijen.
 2. Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbetalen
  Gent

  Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbeta­len

  Een 86-jarige Gentse vrouw is jarenlang belogen en bedrogen geweest door een man (60) die stelselmatig haar vertrouwen wist te winnen. De beklaagde leerde de vrouw, die kinderloos en al enkele jaren weduwe is, kennen in 2010 en gebruikte zijn charme om haar te misleiden. Achter haar rug om plunderde hij echter haar bankrekening. De man werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een boete van 4.000 euro en het terugbetalen van 94.300 euro.