De jongeren reageren geschokt wanneer ze de commentaren onder hun foto's lezen.
Volledig scherm
De jongeren reageren geschokt wanneer ze de commentaren onder hun foto's lezen. © VRT

Onschuldige foto’s van Vlaamse kinderen in sportclub of jeugdbeweging doelwit van pedoseksuelen

Foto’s waarop spelende kinderen in een Vlaamse sportclub of jeugdkamp te zien zijn, worden in het buitenland massaal gedeeld en becommentarieerd door pedoseksuelen. De foto's zijn op zich onschuldig, maar worden soms honderdduizenden keren bekeken door volwassenen met foute bedoelingen. Dat ontdekte het VRT-programma ‘Pano’. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) wil samen met de jeugdsector op zoek naar oplossingen. Hij pleit voor het nog meer sensibiliseren van leiding en organisaties, maar niet voor meer regels.

11 reacties

 • ringo van der pulst

  1 jaar geleden
  Dus gedaan met de gezellige dia avonden met de jeugdbewegingen.En maar zagen dat we niks meer mogen.De mensen willen zelf al die verboden;Die mannen die sexueel getinte fotos zoeken vinden die toch of ze maken ze zelf. Binnenkort weet geen kat nog wat zijn kind beleeft.Geen beelden van school,jeugdbeweging,groepsreis,hobbyclub,bbq en zo verder omdat er ziekelijke apen rondlopen.Gelukkig mogen we ademen.
 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  Jammer, dat het internet misbruikt wordt door mensen met verkeerde bedoelingen. Vroegere trokken we een paar filmrolletjes vol, en belandden de foto's in albums. Dan kwamen betrokkenen samen om gezellig de albums te bekijken en om in het beste geval foto's bij te bestellen. Het internet vaagt die hele procedure onder de mat. Nu circuleren foto's ongewild de hele wereld rond in één seconde... Met alle nare gevolgen van dien. Jammer.
 • Jos Vercammen

  1 jaar geleden
  Peter Jansen, er is wel degelijk een verschil tussen een "pedofiel" en een "pedoseksueel". Een pedofiel is iemand die zich aangetrokken voelt tot kinderen, maar rationeel kan omgaan met dit fenomeen. Een pedofiel stelt geen seksuele handelingen met minderjarigen en doet dus niets strafbaar. Een pedoseksueel heeft die gevoelens ook, maar gaat wel over tot strafbare feiten, door seksueel daden te stellen met kinderen of ze erbij te betrkken en ze op die manier te misbruiken.
 • Jan Boden

  1 jaar geleden
  Het openbaar maken van foto's is inderdaad een schending van de privacy. Personen die de foto's wensen, kunnen ze toch ook op USB stick bekomen ?
 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Internet is een echte speeltuin voor mensen met foute bedoelingen. Ongelofelijk hoeveel zieke geesten er op deze wereld rondlopen.... straffen kunnen niet zwaar genoeg zijn voor zulke "mensen"
 1. Tien schooldirecteurs hebben beter idee dan nieuwe teststrategie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systematische speekseltest”
  Kortrijk/Zwevegem

  Tien schooldi­rec­teurs hebben beter idee dan nieuwe teststrate­gie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systemati­sche speeksel­test”

  De directeurs van de tien middelbare scholen binnen de groep Rhizo in Kortrijk en Zwevegem vragen dat er een systematische preventieve speekseltesting wordt uitgerold in het onderwijs. Ze doen dat nu Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een nieuwe teststrategie aankondigt. Hij wil de corona-uitbraken in scholen aanpakken met sneltesten voor hoogrisicocontacten. Dat is onvoldoende, menen de directeurs.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf