Vorig jaar legden vrouwen in Gent al het werk op 8 maart om te protesteren tegen de loonkloof.
Volledig scherm
Vorig jaar legden vrouwen in Gent al het werk op 8 maart om te protesteren tegen de loonkloof. © Wannes Nimmegeers

Ons land krijgt op 8 maart eerste nationale vrouwenstaking

Op 8 maart, de internationale dag van de strijd voor vrouwenrechten, zal in Brussel voor het eerste een nationale vrouwenstaking gehouden worden. Het Collecti.e.f 8 Maars zet haar schouders onder de nationale actie. De grootste Franstalige vakbond CNE zal een stakingsaanzegging indienen voor de staking.

31 reacties

 • Luc Brouckaert

  2 jaar geleden
  Is er nog een dag dat er in Brussel geen betogingen zijn? Dit zegt genoeg over het klimaat in de land.
 • victor vandesande

  2 jaar geleden
  ach ja waarom zouden zij ook eens niet mogen staken , dat kan er nog bij.
 • Roland Verhoeven

  2 jaar geleden
  Kan IEMAND nu eindelijk eens echte data aantonen? Niet de gebruikelijke "alle mannen tegen alle vrouwen" neen neen, vrouwen manager in sector A tegen mannen manager in sector A etc etc. Je zal zien dat die loonkloof ineens wel héél erg onbestaande is geworden. Wat trouwens verschillende denktanks al hebben aangetoond!!
 • Patrick De pauw

  2 jaar geleden
  Man man Mvr De Laet wij moeten daarvoor geen dag maken van de man hoor en jullie vrouwen zijn altijd aan het klagen zolang uwe vent je maar onderhoud hè?
 • Patrick De pauw

  2 jaar geleden
  Gelijk loon maar dan niet het zware werk want zij zijn vrouw zie maar indien een platte band?zij kunnen het wiel niet loskrijgen dus?
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Online verkoop moet telers hopscheuten redden: normaal enkel in chique restaurants, maar nu met fikse korting op uw bord
  PREMIUM
  2

  Online verkoop moet telers hopscheu­ten redden: normaal enkel in chique restau­rants, maar nu met fikse korting op uw bord

  Om hun hopscheuten niet helemaal verloren te laten gaan, hebben heel wat telers in allerijl een webshop opgestart. Nu het seizoen van deze Belgische delicatesse van start gaat, dreigt een immens overschot: “Want in normale tijden verkopen wij 90% tot zelfs 100% van onze hopscheuten aan restaurants.” Alleen is de horeca nog steeds dicht en is het seizoen binnen een dikke maand alweer afgelopen. Lage prijzen voor particulieren moeten nu redding brengen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch