Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie. © Getty Image/Photo News

Ons land bestelt 3,9 miljoen vaccins tegen omikronvariant. Is dat nog ergens voor nodig?

De Belgische regering bestelt bij Pfizer-BioNTech 3,9 miljoen dosissen van een vaccin aangepast aan de omikronvariant. Dit maakt deel uit van een grotere EU-bestelling van 180 miljoen doses. Pfizer en BioNTech rekenen erop tegen maart te leveren. Tenminste indien ze daarvoor de toestemming krijgen van de toezichthoudende autoriteiten. Heeft het nog wel zin om dit vaccin in maart in te spuiten, wanneer miljoenen Belgen net een omikronbesmetting achter de rug hebben? “Nee”, zegt professor Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie. “Maar dat is ook niet de bedoeling.”

0 reacties

 1. 870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel
  PREMIUM

  870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel

  Hij stelde zich voor als de ridder die hen uit de problemen zou helpen of gaf zich uit voor cheerleader. Zo zou een 45-jarige Duitser in iets meer dan een jaar tijd liefst 28 Vlaamse jongens op sociale media overtuigd hebben om naaktbeelden van hen door te sturen. “En dat terwijl de beklaagde al veroordeeld werd in zijn thuisland”, foeterde de advocate van het slachtoffer. Matthias S. riskeert nu 6,5 jaar cel. Maar mogelijk zijn er nog veel meer dan 28 slachtoffers.
  Brugge, Roeselare
 1. Is corona straks echt niet meer dan seizoensgriepje? “Covid komt terug na zomer, pandemie hopelijk niet”
  PREMIUM

  Is corona straks echt niet meer dan seizoens­griep­je? “Covid komt terug na zomer, pandemie hopelijk niet”

  “Europa is op weg naar een soort pandemisch eindspel.” Was getekend: Hans Kluge, regionaal directeur Europa voor de Wereldgezondheidsorganisatie. “We zijn op weg naar iets dat in de buurt komt van wat we kennen: de griep.” Was getekend Marc Van Ranst, viroloog aan de KU Leuven. In hoeverre valt omikron nu echt te vergelijken met de seizoensgriep? We leggen — voor zover mogelijk — de cijfers naast elkaar.