Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Shutterstock

Ons brutoloon ging in jaar tijd gemiddeld 5,5% omhoog, en “loonstijgingen zullen nog doorzetten”

Het leven is ongezien duur, maar met de prijzen ging ook ons loon omhoog. In een jaar tijd kwam er bij het brutoloon gemiddeld 5,5% bij, zo berekende Securex. Maar er zijn verschillen. Voor sommige bedienden kwam er al tot bijna 8% bij. Bepaalde sectoren moeten de ‘grote inhaalbeweging’ nog maken. “De loonstijgingen zullen zich de komende maanden algemeen nog doorzetten.”

48 reacties

 • bob jansens

  3 maanden geleden
  wanneer gaat de vivaldi-regering zelf eens wat minder inhalig worden. Indexaanpassing 2% (op het bruto) maw er blijft netto amper 1% over. De mensen gaan nochtans winkelen met hun netto en niet met hun bruto. Graag indexaanpassing belastingvrij.
 • Karla Desmet

  3 maanden geleden
  ma21-ma22: 37,60 euro bruto loonsverhoging. Goeie evaluatie=opslag 0,2% feb22 incl. Voordelen niet bijgerekend - maaltijdcheques, abonnement trein, abo gsm en internet, laptop. Waarvoor ik ook maandelijks een klein bedrag moet betalen. Huishuur: 6% gestegen. Is 60 euro meer huur. Per maand. En dan zwijgen we maar van benzine, gas, elektriciteit. Afijn, ik heb geen slecht loon als alleenstaande. Maar ik betaal véél meer belastingen! En DAT is niet eerlijk.
 • Arthur Tchikaya

  3 maanden geleden
  Met andere woorden 'het zal nooit goed zijn' aan de reacties te lezen. En anderen hebben het automatisch altijd beter zonder dat wij enig inzicht hebben in de realiteit.
 • Joris Claes

  3 maanden geleden
  Is dit zoiets als ons gelukkig maken met een dode mus? Doet me denken aan artikels uit Amerika. "Inflatie is goed".
 • Kris Tyteca

  3 maanden geleden
  Toch opvallend dat de bedienden van de zorg er niet bijstaan, PC 330, die vallen veel uit de boot! Zie ik aan mijn loonstrookjes. Doe zo verder Vivaldi.Meer de Processie van Echternach.
 1. Recordinflatie van 9,6%: “We zullen dit heel snel voelen in de supermarkt”
  Play

  Recordin­fla­tie van 9,6%: “We zullen dit heel snel voelen in de supermarkt”

  Slecht nieuws voor onze portemonnee. Het leven was al duur, en gaat nog duurder worden. De inflatie, die aangeeft hoe prijzig het leven is geworden, is in juni gestegen naar 9,65%. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 1982. Vorige maand bedroeg de inflatie, die aangeeft hoeveel het leven duurder is geworden, nog 8,97 procent. “We zullen dit heel snel voelen in de supermarkt.”
 2. Kinderrechtencommissariaat blaast 25 kaarsjes uit: "Vlaanderen heeft nog veel werk voor de boeg”

  Kinderrech­ten­com­mis­sa­ri­aat blaast 25 kaarsjes uit: "Vlaanderen heeft nog veel werk voor de boeg”

  Het Vlaams Kinderrechtencommissariaat mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen. Het kinderrechtenorgaan doet dat met een academische zitting in het Vlaams Parlement. Volgens kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens werden er sinds 1997 belangrijke stappen gezet op het vlak van kinderrechten, maar liggen er ook nog heel wat uitdagingen op tafel. “De bescherming van de fysieke integriteit van kinderen, het recht op onderwijs voor elk kind, kinderarmoede: Vlaanderen heeft nog werk voor de boeg”, zegt Vrijens.