BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Onrust in verscheidene gevangenissen over coronamaatregelen

In de gevangenis van Mechelen heeft een groep gedetineerden dinsdagavond een tijd geweigerd om weer naar binnen te gaan na de avondwandeling, uit onvrede en ongerustheid over de steeds strengere maatregelen tegen het coronavirus. Intussen is iedereen weer binnen, maar de situatie blijft dermate onrustig dat de politie nog zeker tot middernacht ter plaatse blijft. Ook in de gevangenissen van Hasselt en Nijvel was er soortgelijke onrust.

2 reacties

 • Liane Steurs

  1 jaar geleden
  Ipv ongepaste reacties te plaatsen kan je misschien beter nadenken. Ze zitten er zeker met een reden maar het blijven nog altijd mensen die net zoveel nood hebben aan contact met hun familie. Vergeet niet dat er ook mensen in voorarrest zitten waarvan nog niet bewezen is dat ze dader zijn. Ik vraag me af wat je zou zeggen als het jouw partner, kind of ouder was die in de gevangenis belandde.
 • Delcroix Jean-Pierre

  1 jaar geleden
  Zij hebben niks te moeten. Waarvoor zitten ze daar.
 1. Professor Devroey pleit voor meer testcapaciteit: “Mensen gaan anders niet op reis kunnen vertrekken”
  Play

  Professor Devroey pleit voor vernieuwde teststrate­gie: “Mensen gaan anders niet op reis kunnen vertrekken”

  Nu er meer mensen op vakantie vertrekken, wordt het ook drukker in de testcentra. En daar maakt professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) zich zorgen over: “Als we iedereen die op vakantie gaat, moeten testen bij vertrek en terugkomst, dan zitten we met een groot capaciteitstekort. We weten niet waar we nog artsen en verpleegkundigen moeten halen om nog meer te testen.” Als de testcapaciteit niet wordt opgeschaald, vreest Devroey langere wachttijden: “Mensen gaan ongeduldig worden en misschien niet op reis kunnen vertrekken”
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm