Een ampule met het AstraZeneca-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ampule met het AstraZeneca-vaccin. © EPA

Onrust bij verpleegkundigen: “Ik wil AstraZeneca-vaccin niet, zorgpersoneel moet het beste vaccin krijgen”

Er heerst onrust in de ziekenhuizen waar de vaccinatie van het personeel is gestart. De meeste verpleegkundigen krijgen allicht het vaccin van AstraZeneca, dat volgens studies prima werkt maar toch minder efficiënt is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Een doorn in het oog van veel zorgverleners: “Als blijkt dat wij met het AstraZeneca-vaccin zullen worden ingeënt, gaan we in staking”.

430 reacties

 • Daniel Hens

  3 dagen geleden
  Rik Muylaert, waarom denk je dat iemand die weigert überhaupt wil aanschuiven. Ik heb begrip voor diegene die niet zomaar klakkeloos 'iets' in hun lichaam laten inspuiten. Iedereen heeft het recht om hierin vrij te beslissen, zonder angst op uitsluiting in de maatschappij.
 • Francois staen

  3 dagen geleden
  wat is het beste? wie zal het zeggen ...de dochter van mijn schoonbroer kreeg als verpleegster AstraZeneca , 2 dagen goed ziek waarvan de éérste dag 40,5° koorts.En verder wordt het afwachten.
 • michel mans

  5 dagen geleden
  Iedereen moet het beste krijgen. Maar,wat is het beste? Ze zeggen wat ze willen. Als het maar verkoopt. En wanneer zullen ze eens echt beginnen?De einde van de tunnel is nog heel lang nu.En wat de cijfers betreft,net zoals op een fabriek,spelen met cijfers tot het hen goed uitkomt.Dat is nu eenmaal zo in deze wereld.
 • Yves Cordy

  5 dagen geleden
  Herman Onsia : Als de experten of politici zich als voorbeeld publiekelijk zouden laten inenten met een vaccin dat blijkbaar minder goed zou zijn, dan nemen ze toch het vaccin dat ze zelf het liefstehebben en kleven ze gewoon een ander etiket op het flesje. De "klokkenkuiders" moeten zwijgen op straffe van vervolging.
 • anna vandenberg

  1 week geleden
  Lieve, weet je wat een dokter zei, met cijfers kan je alles bewijzen, maar de realiteit geeft soms heel andere beeld en daar wordt geen rekening mee gehouden. Hij bedoelt dat alles gemanipuleerd wordt door degene die er voordeel bij heeft.
 1. België houdt vast aan twee doses voor betere bescherming tegen varianten

  België houdt vast aan twee doses voor betere bescher­ming tegen varianten

  De Hoge Gezondheidsraad (HGR) en de Taskforce Vaccinatie houden vast aan twee doses van het coronavaccin voor een betere bescherming tegen de varianten. Dat meldt de Taskforce naar aanleiding van het advies vorige week van de Franse gezondheidsautoriteiten om aan de mensen die al een Covid-19 infectie doormaakten, slechts één dosis te geven. Frankrijk was daarmee het eerste land dat dergelijke aanbeveling formuleerde.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"