Hoe lang houdt de sociale onrust bij Delhaize nog aan?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe lang houdt de sociale onrust bij Delhaize nog aan? © Photo News

Onrust bij Delhaize dreigt uit te draaien op uitputtingsslag: hoelang houdt de keten dit nog vol?

Lege winkelrekken, politie in gevechtsuitrusting en woorden die steeds zwaarder klinken. Het gaat hard tegen onzacht in het sociaal conflict bij Delhaize, dat morgen al de derde week ingaat. Een oplossing lijkt dan ook verder weg dan ooit. Intussen lijdt Delhaize enorme verliezen. Hoelang houdt de keten dit nog vol? En tot wat zijn de vakbonden in staat?

166 reacties

 • Patricia Bursens

  2 maanden geleden
  Dit plan stond al vast van in het begin. Remember: discussie over de naam. Nederlanders zijn niet van gisteren. Belgen zijn naïef en te goed van vertrouwen. Hun ogen gaan pas open wanneer het al meer dan te laat is. Voorbeelden genoeg.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Delhaize is al van AH, Lucas Janssen. Ook dat was weer een Belgische uitverkoop. Net als de windmolens van de DATS groep die onlangs naar de Japanners gingen. En daarna komen die buitenlandse investeerders hier aan sociale afbraak en loonafbraak doen om de winsten voor hun aandeelhouders op te drijven. Niet alleen wij worden daar slechter van. Maar ook de overheid en haar begroting. Tot tevredenheid blijkbaar van Lachaert en Brouns.
 • Stefaan Roobaert

  2 maanden geleden
  Het wordt tijd dat er in het Parlement een wet komt om de macht van de vakbonden te beperken!
 • Marie-Louise Weuts

  2 maanden geleden
  Doe zo verder werknemers en vakbonden van Delhaize. De andere supermarkten lachen in hun vuistje. Een klant die nu elders gaat winkelen komt meestal niet terug. Jullie, vakbonden van Delhaize storten 9000 werknemers in het verderf. En met 40€ vergoeding per dag blijven die niet staken hoor. Maar aan jullie loon raakt men niet. De energierekeningen en al de rest moeten ook door de werknemers van Delhaize betaalt worden.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Sommigen houden blijkbaar van de ratrace naar beneden die grote bedrijven nastreven. Samen arm kan ook gezellig zijn.