Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Online verpakkingsvrije supermarkt uit Nederland ‘Pieter Pot’ komt naar België

Het Nederlandse bedrijf ‘Pieter Pot’, een online supermarkt die beweert verpakkingsvrij te zijn, is nu ook in ons land actief. Pieter Pot levert producten zoals pasta, kruiden en ontbijtgranen aan huis in glazen potten of flessen met statiegeld en dus zonder verpakkingsafval. Al 8.000 Belgen schreven zich in op een wachtlijst om meteen klant te kunnen worden. 

6 reacties

 • Chris Vandorpe

  1 maand geleden
  Dus ...meer betalen om een firma regulier verpakte producten open te doen en in glazen potten over te gieten om zo in hun omgeving te kunnen opscheppen hoe milieubewust ze zijn?
 • Carin Desmet

  1 maand geleden
  @andre joye inderdaad waar zit de logica. En daarbij alles van voeding in België is luxe 21 % btw. Buurlanden 6 en 8 % dus 2 x in de maand naar NL spaar mijn heel veel.
 • Filip Berth

  1 maand geleden
  Er zijn in België ook verpakkingsvrije winkels die goede kwaliteit aan bieden o.a. Fygge in Ieper. Moeten we niet lokaal kopen of toch tenminste in Belgie?
 • Dirk Verschueren

  1 maand geleden
  Dus firma inschakelen om glazen potten te vullen met in bulk geleverde zaken. Die zware glazen potten gaan ophalen, dan een bestelwagen rondsturen, die dan ook nog de potten terug meeneemt, dan reinigen en dan terug naar de firma vervoeren zou milieuvriendelijker zijn dan het bij de oorsprong in papier of ander recycleerbaar materiaal in te pakken. Ik denk dat het gewoon een slimme commerciële zet is om een bepaald publiek te verleiden tot aankoop bij hen. Ecologie verkoopt, ook fake ecologie.
 • sven batens

  1 maand geleden
  @ andre joye ; beter 1 persoon die voor 20 personen boodschappen rond brengt met 1 wagen dan 20 personen die elk met hun wagen gaan shoppen.