Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Online verpakkingsvrije supermarkt uit Nederland ‘Pieter Pot’ komt naar België

Het Nederlandse bedrijf ‘Pieter Pot’, een online supermarkt die beweert verpakkingsvrij te zijn, is nu ook in ons land actief. Pieter Pot levert producten zoals pasta, kruiden en ontbijtgranen aan huis in glazen potten of flessen met statiegeld en dus zonder verpakkingsafval. Al 8.000 Belgen schreven zich in op een wachtlijst om meteen klant te kunnen worden. 

6 reacties

 • Chris Vandorpe

  1 jaar geleden
  Dus ...meer betalen om een firma regulier verpakte producten open te doen en in glazen potten over te gieten om zo in hun omgeving te kunnen opscheppen hoe milieubewust ze zijn?
 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  @andre joye inderdaad waar zit de logica. En daarbij alles van voeding in België is luxe 21 % btw. Buurlanden 6 en 8 % dus 2 x in de maand naar NL spaar mijn heel veel.
 • Filip Berth

  1 jaar geleden
  Er zijn in België ook verpakkingsvrije winkels die goede kwaliteit aan bieden o.a. Fygge in Ieper. Moeten we niet lokaal kopen of toch tenminste in Belgie?
 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  Dus firma inschakelen om glazen potten te vullen met in bulk geleverde zaken. Die zware glazen potten gaan ophalen, dan een bestelwagen rondsturen, die dan ook nog de potten terug meeneemt, dan reinigen en dan terug naar de firma vervoeren zou milieuvriendelijker zijn dan het bij de oorsprong in papier of ander recycleerbaar materiaal in te pakken. Ik denk dat het gewoon een slimme commerciële zet is om een bepaald publiek te verleiden tot aankoop bij hen. Ecologie verkoopt, ook fake ecologie.
 • Sven & Anja Batens Puttemans

  1 jaar geleden
  @ andre joye ; beter 1 persoon die voor 20 personen boodschappen rond brengt met 1 wagen dan 20 personen die elk met hun wagen gaan shoppen.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.