Dit jaar zal Paul Temmerman op zijn velden in het Oost-Vlaamse Opdorp slechts de helft van zijn hopscheuten afsnijden. De andere helft krijgt hij door de huidige sluiting van de restaurants toch niet verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit jaar zal Paul Temmerman op zijn velden in het Oost-Vlaamse Opdorp slechts de helft van zijn hopscheuten afsnijden. De andere helft krijgt hij door de huidige sluiting van de restaurants toch niet verkocht. © Geert De Rycke

Online verkoop moet telers hopscheuten redden: normaal enkel in chique restaurants, maar nu met fikse korting op uw bord

Om hun hopscheuten niet helemaal verloren te laten gaan, hebben heel wat telers in allerijl een webshop opgestart. Nu het seizoen van deze Belgische delicatesse van start gaat, dreigt een immens overschot: “Want in normale tijden verkopen wij 90% tot zelfs 100% van onze hopscheuten aan restaurants.” Alleen is de horeca nog steeds dicht en is het seizoen binnen een dikke maand alweer afgelopen. Lage prijzen voor particulieren moeten nu redding brengen. 

5 reacties

 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Misschien moet één of andere tv-kok of iemand in het nieuws eens tonen wat je allemaal met hopscheuten kan doen. Ik wil dat gerust eens proberen maar ik heb er geen idee van wat je er allemaal kan mee aanvangen. Ik sta er echter volledig voor open als die hopscheuten lekker zijn.
 • Ibn Marouf

  2 maanden geleden
  Mooi initiatief. En sorry, het zijn niet alleen de duurdere restaurants die normaliter hopscheuten aanbieden. En men is niet verplicht om te kopen, dan dalen de prijzen misschien nog meer voor de liefhebbers!
 • Geert Van de Moortele

  2 maanden geleden
  Een subsidie of een rampenplan zal wel redding brengen.
 • Alain Heyrman

  2 maanden geleden
  Als de nood hoog is en mogelijk alles verloren zal gaan mag de gewone werkmens ook eens proeven...ik dacht het niet!
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Plots weten ze de gewone mens wonen, als ze de boel niet verkocht krijgen.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"