Maxime (links) werd in 2000 het slachtoffer van zwaar homofoob geweld. Hij wil met z'n verhaal anderen inspireren te praten. “Er is een groot probleem in België.” Leonard Santos (rechts) gaat als een privédetective te werk voor hij met iemand afspreekt. “Hoe erg is het dat wij zo voorzichtig moeten zijn?”
Volledig scherm
PREMIUM
Maxime (links) werd in 2000 het slachtoffer van zwaar homofoob geweld. Hij wil met z'n verhaal anderen inspireren te praten. “Er is een groot probleem in België.” Leonard Santos (rechts) gaat als een privédetective te werk voor hij met iemand afspreekt. “Hoe erg is het dat wij zo voorzichtig moeten zijn?” © Wannes Nimmegeers / Photo News

Online dating helemaal niet zo vanzelfsprekend voor homo’s: “Zet mij op een podium en ik dans voor 4.000 man. Maar daten? Dat durf ik niet meer. Ik vertrouw niemand”

De een doet het wel nog, maar heeft een waslijst aan voorzorgsmaatregelen. De ander doet het niet meer, omdat hij al vaker slachtoffer werd van gaybashing. Zo vanzelfsprekend online dating meestal is voor hetero’s, zo omzichtig homoseksuelen ermee omspringen. Noodgedwongen, zo getuigen deze twee mannen.

17 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Maar waarom daten op een afgelegen plek ? Je date toch met iemand die je helemaal niet kent op een plek waar er andere mensen zijn, niet ? Een treinstation bv. Die raad wordt in elk geval gegeven aan vrouwen die daten via ontmoetingssites. Deze 21ste eeuw is niet veiliger dan in de middeleeuwen. Ik ben het eens met de vorige commentaren : de daders jureren als volwassenen!
 • Maria Wijnants

  1 maand geleden
  Wanneer gaat ons gerecht nu eens echt recht spreken? Met holle woorden op TV van de politici, " DADEN" want met kaarsjes gaan we dit onrecht niet oplossen.
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Paus Franciscus heeft het gezegd: homo's zijn ook kinderen van God. Het geloof en het gebed kan wonderen doen.
 • Joan Lute

  1 maand geleden
  Verschrikkelijk dat deze jongeren die maar al te goed het verschil tussen goed en kwaad horen te kennen tot zulke laffe moord met voorbedachte rade in staat zijn. Het is dan ook te hopen dat deze daders desondanks toch als volwassenen terrecht zullen staan. Ze wisten maar al te goed waarmee ze bezig waren en welke schade ze hiermee zouden aanrichten. Daarom roepen wij als 11 jaar super gelukkig getrouwd mannen kopel op nooit te aanvaarden dat ons het recht op liefhebben ontnomen wordt
 • Sven Stolk

  1 maand geleden
  Wees niet zo soft op je uitspraak. Je hebt recht op hoe jij en velen zich voelen. Voelen . Dat is het andere niet begrijpen. Ik ben meer als 30 jaar getrouwd met mijn vrouw. Een top huwelijk. Heb totaal niets tegen mensen met andere geaardheid. Blijven mensen. En heb er al zo veel plezier mee gehad. Wat ik zeg ik zie al meer als 30 jaar mijn vrouw graag . Als 2 mannen of vrouwen elkaar graag zien? Wat is eigenlijk het probleem wat ook 2 personen elkaar graag zien dat blijft mooi.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten