Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Onkruidtrein Infrabel mag ook dit jaar pesticiden sproeien

Spoornetbeheerder Infrabel mag ook dit jaar op bepaalde plekken op en rond de sporen onkruid bestrijden met pesticiden die glyfosaat bevatten. Alvast in Vlaanderen en Brussel kreeg Infrabel een nieuwe uitzondering op het verbod om pesticiden te gebruiken. De spoornetbeheerder laat twee keer per jaar een onkruidtrein - door tegenstanders ook giftrein genoemd - rijden die gericht pesticiden sproeit.

12 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  7 maanden geleden
  Willen we nog meer onkruid? Of willen we de zaadjes in alle omliggende tuinen? De beste én enige oplossing is doodspuiten!
 • Erik Bervoets

  7 maanden geleden
  Wij zullen het onkruid wel met de hand uittrekken! Onnozelaars.
 • Franciscus Willy Nuyts

  7 maanden geleden
  Wetten zijn er alleen voor het Plebs,zelfs boeren mogen dat.Wij laten alles groeien tot één grote wildernis en verspreiden van nog meer onkruid.Wij hebben ook geen tonnen liters en grote tractoren om alles onder te spuiten.
 • Ronald Rens

  7 maanden geleden
  Wie glyfosaat verstandig gebruikt loopt geen gevaar, en de natuur ook niet. Een : droge periode van minimum 24 u. Twee : stengels schuin afsnijden, snijvlak met werkoplossing ( dosering juist volgen ) en penseel aantippen ( komt dan in de sapstroom ). Is na circa 3-4 weken biologisch afgebroken. Ik heb zo woekerende kleine bamboe van tussen een oude beukenhaag gehaald. Bamboe weg na een paar jaar herhalen, beukenhaag geen enkele plant geraakt. Gewoon onkruid in gazon uitsteken natuurlijk.
 • Emi Hergersberg

  7 maanden geleden
  en dan maar "kruiden" gaan plukken waar de overheid voorbij gekomen is en zeuren over de kankers die onze gezondheid bedreigen. Geen ander alternatief ? Tewerkwekking via burgerdienst bvb. verdorie : er loopt een leger nietsdoende jongeren rond die zich vervelen.