Volledig scherm
© BART DEWAELE

Ongezien: pers mag niet binnen in Kamer tijdens debat over ziekenhuizen

Merkwaardige primeur in de Kamer vandaag. Tijdens het debat over het wetsvoorstel om kinesisten, vroedvrouw en studenten te laten bijspringen bij de verpleging in ziekenhuizen, werd de pers plots uit de zaal geweerd. “Ongezien”, aldus VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Bogaert.

34 reacties

 • Yves Van Rossem

  3 maanden geleden
  Nu kijken we vol spanning wat er in Amerika staat te gebeuren ...terwijl het in onze eigen tuin ook is gebeurd. Partijen die bij de laatste verkiezingen werden afgestraft zitten nu in de regering.We hebben bij de laatste verkiezingen alles gekregen behalve waarvoor we gestemd hebben.Waarom nog verkiezingen houden ?Probeer dit eens uit te leggen aan een buitenlander.  
 • Michel Jacobs

  3 maanden geleden
  Ditis niet alleen abnormaal t.a.v. de pers, ik ben als verpleger -in unanimiteit met mijn collega's- zeer scepotisch mbt deze maatregel, alleszins wat de intensieve zorgen betreft.Wij krijgen reeds hulp van niet IZ verpleegkundigen en zelfs artsen, en hebben met die hulp de handen vol.De meesten ontdekken dan pas hoe ingewikkeld de job is.Misschien heeft men deze hulp hard nodig op niet intensieve zorgeenheden en rusthuizen, maar de zwaarst getroffen patiënten zijn hier niet mee geholpen!
 • Gino Sinnesael

  3 maanden geleden
  Er zullen nog tal van ondemocratische acties volgen, me dunkt. Wat had len anders verwacht van deze ondemocratische regering? Ondertussen hebben ze wel al in alle stilte het belastingvoordeel van langetermijnsparen verminderd en indexeringen bevroren. Dank, regering De Croo! 
 • Gino Sinnesael

  3 maanden geleden
  Deze regering heeft in alle stilte ook het belastingvoordeel op het langetermijnsparen verminderd, en andere indexeringen voor jaren bevroren. Goed bezig, ten koste van de eigen, sparende bevolking...  "Ondemocratische regering legt de pers het zwijgen op"... 
 • Roeland Van de Wal.

  3 maanden geleden
  Democratie is niet echt de vriend van mensen die de macht in handen hebben.Het beperkt hun vrijheid van handelen dramatisch.We zien het gebeuren over heel de wereld en nu zelfs in de VS waar een president de democratie ondermijnd voor eigen voordeel.Macht corrumpeert en is maar al te zeer een feit.....
 1. Kamer keurt wetsvoorstel goed: verplegend personeel krijgt versterking van niet-zorgkundigen

  Kamer keurt wetsvoor­stel goed: verplegend personeel krijgt verster­king van niet-zorgkundi­gen

  De Kamer heeft donderdag een wetsvoorstel van de meerderheid goedgekeurd om verpleegkundige taken tijdelijk te kunnen delegeren aan mensen die daar in principe niet voor zijn opgeleid, zoals studenten. Dat moet helpen vermijden dat de ziekenhuizen handen aan het bed tekort komen tijdens de tweede golf van de coronapandemie. Het voorstel werd in de commissie Gezondheid goedgekeurd door alle partijen, behalve PVDA.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"