Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Ongeruste bewoners over PFOS-vervuiling stellen Zwijndrecht en Antwerpen in gebreke

Enkele bewoners van de gemeente Zwijndrecht en de stad Antwerpen sturen vandaag een ingebrekestelling richting hun gemeentebesturen in het kader van de PFOS-vervuiling in hun omgeving. Dat meldt de lokale actiegroep Grondrecht. De bewoners vinden dat er te weinig voorzorgsmaatregelen worden genomen bij de Oosterweelwerken en krijgen daarin ook de steun van Greenpeace en de Bond Beter Leefmilieu (BBL).

7 reacties

 • Farid Azuzzi

  6 dagen geleden
  groepeer en trek naar de rechter je huis zal niets meer waard zijn is daar 1 giftstort geworden ..
 • Viviane Vogels

  2 weken geleden
  In alle Europese landen is dit probleem toch hetzelfde. Wat te doen zonder die producten? Is er een alternatief? Dus geen paniekzaaierij...en vingerwijzen..dit was vooruitgang waaraan ieder gretig deelnam en van de producten genoot. Waterbestendig en waterafstotend, krasvrij...
 • Wilfried Vanden Berg

  2 weken geleden
  De ministers van Milieu van destijds die zijn verantwoordelijk. Maar die ontsnappen nogmaals hun verantwoordelijkheid, en verstoppen zich onder andere uitvluchten en leugens .
 • Annie Broeckx

  2 weken geleden
  Zijn er de voorgaande jaren meer gevallen gelegateerde PFOS gezondheidsproblemen geweest dan in andere streken.Als dat niet het geval is waarom zijn dan al die paniek reacties nodig.
 • Toon Schouteden

  2 weken geleden
  Ik verleen morele steun aan die inwoners: ze hebben groot gelijk om Zwijndrecht en Antwerpen in gebreke te stellen; ze hadden de Vlaamse regering er ook bij moeten nemen.