BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Onderzoekscommissie komt er. Wie wist wat over PFOS-vervuiling? Vlaamse regering wimpelt moeilijke vragen af tijdens actuadebat

Het is nu ook officieel beslist: er komt een onderzoekscommissie naar wie wat en wanneer wist over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en hoe het kon dat buurtbewoners niet eerder werden gewaarschuwd. De Vlaamse regering maakte alvast handig gebruik van dat initiatief. Moeilijke vragen voor de aanwezige regeringsleden? “Die zullen aan bod moeten komen in de onderzoekscommissie.” Al nam het parlement daar geen genoegen mee.

70 reacties

 • Sharon Debeul

  3 maanden geleden
  Nogal een geluk dat zowel Thomas Goorden en Mieke Schauvliege van Groen aan de mouwen van Demir zijn blijven trekken totdat Demir eindelijk in actie wou schieten.
 • Philippe Deckers

  3 maanden geleden
  Politici kennen geen schaamte meer. Zelfs Freya van den Bossche komt opnieuw op de proppen. We zijn nog steeds aan het betalen voor haar stommiteiten.
 • roger Rymen

  3 maanden geleden
  Het zoveelste blunderboek ...
 • Terry Geerts

  3 maanden geleden
  En de politieke leugencarrousel draait lustig verder. Normvervaging, verantwoordelijkheid ontlopen, liegen en zakkenvullen. Dit is het huidig -, waarschijnlijk correcte - beeld van onze politieke elite.
 • Pat Debal

  3 maanden geleden
  De N-VA wil het weer in andermans schoenen schuiven maar Weyts Kennis en De Crombez waren zeer goed op de hoogte ervan zoals ook Schouvliege en Crevits en we gaan er nog De Wever bij nemen ook en er zullen nog koppen vallen