AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Onderzoeker Bart Mesuere pleit voor nuance in het vaccindebat: “Kijk niet alleen naar de grote voorraad, dat is te gemakkelijk”

Ja, het mag voor hem ook allemaal wat sneller gaan. Maar neen, zo problematisch zijn die grote vaccinvoorraden in de vriezers niet per se, vindt Bart Mesuere, onderzoeker aan de UGent en dankzij zijn dagelijkse coronacijfers ondertussen misschien wel Vlaanderens bekendste datawetenschapper. Het debat moet volgens hem veel meer focussen op de ‘doorlooptijd’, het aantal dagen tussen de levering en de toediening van een vaccin. Volgens Mesuere kan die wel korter door mensen zelf te laten kiezen wanneer ze om hun vaccin komen.

30 reacties

 • Max Arkens

  1 maand geleden
  Opvolgers en begeleiders van bepaalde groepen zoals daklozen horen dacht ik tot de lijst van zorgberoepen die voorrang kunnen krijgen.
 • Gerard Teeuws

  1 maand geleden
  Mensen en vaccins tellen niet, alleen geld.
 • Josepha Van Vlaanderen

  1 maand geleden
  Ik kan niet meer volgen. Op de Heysel worden mensen uit de jeugdzorg en van Fedasil gevaccineerd. Velen jonger dan 50. Is dat ook een risico groep??
 • phil smedts

  1 maand geleden
  Mijn huisarts past dat systeem van online een afspraak maken al jaaaaren toe, maar onze Vlaamsche roverheid zit blijkbaar nog vastgeroest in de middeleeuwen, en gezien de vele flaters, werken er ook een pak onbekwame informatici voor de overheid, en dat terwijl de minister president zelf een informaticus is. Of hij bij de bekwame of onbekwame informatici moet gerekend worden laat ik aan het oordeel van de lezer over.
 • Hilde Eykens

  1 maand geleden
  Hoe langer het duurt hoe meer mensen gaan afhaken en verplichten gaan ze nooit doen, het rissico is veel te groot dat ze veel proccesen aan hun broek gaan krijgen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"