Volledig scherm
PREMIUM

ONDERZOEK. Vijf jaar na de aanslagen in Brussel neemt dreiging van jihad weer toe

Vijf jaar geleden werd ons land zwaar getroffen door de jihad. Op 22 maart 2016 stierven er 32 onschuldigen door de terreur van de Islamitische Staat. Het kalifaat is ondertussen opgerold en de dreiging lijkt geluwd. Maar klopt dat wel? Wij doken in de cijfers en leerden dat die vorig jaar weer stegen in Europa. Zowel op vlak van aanslagen, als van landen die daar onder leden en het aantal doden. We vonden verontrustende trends in de daderprofielen en hoorden waarschuwen voor een heropflakkering eens het coronavirus verslagen zal zijn.

15 reacties

 • Jean De Grande

  2 maanden geleden
  Gelukkig kunnen ze oefenen op rechts extremisten. Die hebben ze altijd te pakken vóór ze kwaad kunnen doen. Nu nog even veel moeite doen voor de rest (als ze mogen, maar ik denk het niet). Racisme werkt nu eenmaal slechts in één richting.
 • Juliette Francois

  3 maanden geleden
  Wacht als de coronacrisis voorbij is en we terug massaal buiten mogen! Die mannen hebben ondertussen ook niet stilgezeten in hun keldergat!
 • adrien beyls

  3 maanden geleden
  Zoals steeds in Belgie en in de EU blijft het bij grote woorden. Na elke aanslag of betoging is de politiek " verontwaardigd" . Steeds klinkt het dat de beelden "onderzocht" gaan worden. Achteraf hoor je er nog heel weinig van. Net zo met geradicaliseerden. Stel enkele voorbeelden , controleer die mannen veel meer. Waarvan leven ze? Verplicht inburgeren en veel meer controle op al die de EU binnenkomt.
 • Paul Roymans

  3 maanden geleden
  Telkens er een aanslag gepleegd wordt zijn al onze politici geschokt, maar daar blijft het dan ook bij.
 • Els Vervoort

  3 maanden geleden
  Zoals men zelfs op tv al zegt: we evolueren van een rechtstaat naar een politiestaat. En terrorisme en criminaliteit zijn een mooi excuus.