Stockbeeld. Het sekteobservatorium vraagt om in België een parlementaire onderzoekscommissie op te richten.
Volledig scherm
Stockbeeld. Het sekteobservatorium vraagt om in België een parlementaire onderzoekscommissie op te richten. © Thinkstock

“Onderzoek nodig naar seksueel misbruik bij Jehova's getuigen”

Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land vraagt aan de Kamer om een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen van Jehova. Dat schrijft De Morgen vandaag. Een aantal getuigenissen zijn ook gesignaleerd bij het parket.

4 reacties

 • Emile De Smedt

  3 jaar geleden
  Misbruik is in.Is er altijd al geweest zeker in gesloten kringen en sekten.Zwijgen is er regel of er is sociale druk.Al bij al is modernisme met alles mag,verboden te verbieden de uitleg voor ongebreideld wangedrag.
 • Ed Buun

  3 jaar geleden
  Sektes, religies en andere brainwash instellingen zouden wereldwijd verboden moeten worden.
 • ringo van der pulst

  3 jaar geleden
  Enerzijds als je ziet hoe jonge mensen soms aan de deur hun ingeprent verhaal slaafs komen meedelen kan ik dat veronderstellen,anderzijds heb ik een grote familie gekend waar ze getuigen waren en toch nooit iets ondervonden.Wel waren die kinderen altijd uitermate beleefd en bedeesd op het randje af.Dat kan je ook als welopgevoed beschouwen.Dus twijfel is nodig.
 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  Ik denk dat er in alle sektes veel misbruik is omdat men daar de vrouwen als minderwaardig aanschouwd en zo hun gangen kan gaan???