Volledig scherm
© rv

Onderzoek naar pestgedrag met fysiek geweld op Neerpeltse school

Op een middelbare school in Neerpelt zijn twee meisjes slachtoffer geworden van hevig pestgedrag. De feiten werden duidelijk nadat er een filmpje werd verspreid waarin sprake is van fysiek geweld. "Vorige week donderdag moesten ze zelfs naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Gisteren gingen ze terug naar school, maar ze lopen met schrik rond op de speelplaats", doet de mama haar verhaal.

14 reacties

 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  De pesters een week schorsen en als dat niet helpt van school sturen.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Je kind weghalen van die school. Als die school het probleem niet aankan, dan is die school te min.Te veel pubers leven met die GSM en die tablet en zoeken - jong als ze zijn- het gewelddadige en het extreme op. Als er in de huiskring en kennissenkring geen gezond tegengewicht is, gaan ze excelleren in die gewelddadige richting.
 • joseph verbeke

  3 jaar geleden
  Ik snap het niet meer.Pesten is tegenwoordig op alle scholen een ziekte geworden.In onze tijd(die ook niet altijd zo goed was)duurde dat niet lang als er een pester of groepje pesters de klas terroriseerde.De ouders werden op het matje geroepen en als het bleef duren werden ze van school gestuurd.Als ze dat nu doen komen ze terug met vriendjes en desnoods met een wapen om de leraar tot andere gedachten te brengen!
 • Peggy Geerts

  3 jaar geleden
  Zolang men van pesten geen strafbaar feit maakt zal er NOOIT iets veranderen ! Jeugdrechters en hun gevolg doen lekker aan struisvogelpolitiek omdat dat het makkelijkst is voor hen , en geven de ouders van de slachtoffers nog een sneer omdat hun kinderen niet weerbaar genoeg zijn ... conclusie : ouders van slachtoffers zijn de schuldigen en daders worden alweer gepamperd .
 • Philomena Vanderweyen

  3 jaar geleden
  Er zou een wet moeten komen die de scholen de toestemming geven om de pesters uit de scholen te bannen,een databank met de namen van de pesters die andere scholen kunnen raadplegen alvorens een leerling in te schrijven.Veel sterkte voor de gepeste meisjes.
 1. “Ze lokken te veel aandacht van jongens”: Waalse schooldirectrice krijgt wind van voren omdat ze korte bloesjes verbiedt

  “Ze lokken te veel aandacht van jongens”: Waalse schooldi­rec­tri­ce krijgt wind van voren omdat ze korte bloesjes verbiedt

  In Wallonië is de nodige commotie ontstaan omtrent de strenge kledingregels van een schooldirectrice. Als een van haar studentes voortaan komt opdagen met een te diep decolleté of een te kort bloesje riskeert ze van school gestuurd te worden. “Een slecht signaal, en dat uitgerekend op Internationale Vrouwendag”, oordeelt de Waalse minister van Onderwijs Caroline Désir (PS).
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"