rv
Volledig scherm
© rv

Onderzoek naar pestgedrag met fysiek geweld op Neerpeltse school

Op een middelbare school in Neerpelt zijn twee meisjes slachtoffer geworden van hevig pestgedrag. De feiten werden duidelijk nadat er een filmpje werd verspreid waarin sprake is van fysiek geweld. "Vorige week donderdag moesten ze zelfs naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Gisteren gingen ze terug naar school, maar ze lopen met schrik rond op de speelplaats", doet de mama haar verhaal.

14 reacties

 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  De pesters een week schorsen en als dat niet helpt van school sturen.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Je kind weghalen van die school. Als die school het probleem niet aankan, dan is die school te min.Te veel pubers leven met die GSM en die tablet en zoeken - jong als ze zijn- het gewelddadige en het extreme op. Als er in de huiskring en kennissenkring geen gezond tegengewicht is, gaan ze excelleren in die gewelddadige richting.
 • joseph verbeke

  3 jaar geleden
  Ik snap het niet meer.Pesten is tegenwoordig op alle scholen een ziekte geworden.In onze tijd(die ook niet altijd zo goed was)duurde dat niet lang als er een pester of groepje pesters de klas terroriseerde.De ouders werden op het matje geroepen en als het bleef duren werden ze van school gestuurd.Als ze dat nu doen komen ze terug met vriendjes en desnoods met een wapen om de leraar tot andere gedachten te brengen!
 • Peggy Geerts

  3 jaar geleden
  Zolang men van pesten geen strafbaar feit maakt zal er NOOIT iets veranderen ! Jeugdrechters en hun gevolg doen lekker aan struisvogelpolitiek omdat dat het makkelijkst is voor hen , en geven de ouders van de slachtoffers nog een sneer omdat hun kinderen niet weerbaar genoeg zijn ... conclusie : ouders van slachtoffers zijn de schuldigen en daders worden alweer gepamperd .
 • Philomena Vanderweyen

  3 jaar geleden
  Er zou een wet moeten komen die de scholen de toestemming geven om de pesters uit de scholen te bannen,een databank met de namen van de pesters die andere scholen kunnen raadplegen alvorens een leerling in te schrijven.Veel sterkte voor de gepeste meisjes.
 1. Boeve wil rapport van kinderartsen meenemen in onderwijsoverleg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”
  63

  Boeve wil rapport van kinderart­sen meenemen in onderwijs­over­leg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”

  Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil dat er in het onderwijsoverleg ook rekening gehouden wordt met het rapport van de kinderartsen die verenigd zijn in de Pediatric Taskforce. Dat zegt hij zaterdag in De Morgen en aan VRT NWS. "Het welzijn van jongeren komt uiteraard in ons overleg aan bod, maar de problematische situaties - en de omvang ervan - misschien te weinig", zegt Boeve.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil