De gevangenis van Vorst.
Volledig scherm
De gevangenis van Vorst. © belga

Onderzoek naar misbruik van dienstauto's en tankkaarten bij Gevangeniswezen

Het Centrum Integriteit van de federale Ombudsman is een groot onderzoek gestart naar misbruiken bij personeel van het Gevangeniswezen. Dienstauto's en de bijbehorende tankkaarten zouden gebruikt zijn voor privédoeleinden, zo melden Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

 1. ONZE OPINIE. Hoeveel mag een gevaccineerde al proeven van het rijk der vrijheid, terwijl anderen nog in de wachtkamer zitten voor de dubbele prik?
  PREMIUM
  20

  ONZE OPINIE. Hoeveel mag een gevacci­neer­de al proeven van het rijk der vrijheid, terwijl anderen nog in de wachtkamer zitten voor de dubbele prik?

  Wat is een essentieel beroep? Welk beroep is met andere woorden absoluut onmisbaar en moet vooraan in de rij staan om een bevrijdende prik te krijgen? Vakbonden en werkgevers willen er zich niet aan verbranden. Het trauma van de zware beroepen ligt nog te vers in het geheugen. De kans dat de regering er zich vervolgens aan waagt, slinkt. Maar ze kan die dans niet echt ontspringen: een vaccinatievolgorde dringt zich hoe dan ook op.
 2. LEZERSBRIEF. “Niet wij, maar onze patiënten zijn de helden”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF. “Niet wij, maar onze patiënten zijn de helden”

  “Covid-19 is een luidruchtige doder, eenzaamheid is de stille variant.” Dat schrijven twee thuisverpleegsters die elke dag opnieuw ondervinden hoe zwaar de impact van de coronamaatregelen is voor mensen die aan andere aandoeningen lijden. Uiterst kwetsbare patiënten die niet alleen snakken naar menselijke warmte, maar ook naar de zorg die ze nodig hebben. Zorg die evenwel wordt uitgesteld, vanwege de pandemie. Hieronder leest u hun integrale brief.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht