Archiefbeeld 20 mei 2021 (links): Soldaten tijdens de zoektocht naar Jürgen Conings (rechts) in het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen.
Volledig scherm
Archiefbeeld 20 mei 2021 (links): Soldaten tijdens de zoektocht naar Jürgen Conings (rechts) in het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen. © BELGA/RV

Onderzoek naar dood Jürgen Conings is afgerond

Dinsdag zal het een jaar geleden zijn dat Jürgen Conings, een extreemrechtse militair uit Dilsen-Stokkem, op de vlucht sloeg met wapens en munitie die hij stal uit de kazerne van Leopoldsburg. In afscheidsbrieven dreigde hij met een aanslag tegen ‘het regime en virologen’. Vijf weken lang zochten honderden agenten en militairen naar de voortvluchtige korporaal, tot hij op 20 juni dood werd teruggevonden door de burgemeester van Maaseik, die een lijkgeur rook tijdens een fietstocht.

 1. Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”
  122

  Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”

  Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.