Onder meer voormalig Nethys-topman Stéphane Moreau wordt geviseerd in de affaire.
Volledig scherm
Onder meer voormalig Nethys-topman Stéphane Moreau wordt geviseerd in de affaire. © Photo News

Onderzoek geopend naar corruptie bij intercommunale Resa

BinnenlandEr is een gerechtelijk onderzoek geopend naar de intercommunale Resa, die enkele jaren geleden nog deel uitmaakte van Nethys. Volgens het weekblad Le Vif, dat de gerechtelijke documenten kon inkijken, onderzoekt het parket van Luik overheidscontracten voor het invorderen van onbetaalde facturen door Resa. Ook bij Voo worden dergelijke aanbestedingen bekeken.

16 reacties

 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  Moreau, dat was toch die man waar de NV-A tegen de opheffing van zijn parlementaire onschendbaarheid stemde in het parlement. Er waren linken tussen de politieke kaste in het Luikse en deze in het Antwerpse.
 • Robert Swillen

  7 maanden geleden
  Maffia praktijken zijn ingeburgerd in België wetend dat zij met alles weg komen in België , vooral in de politiek . Het wordt tijd dat justitie werk maakt om deze mensen te vervolgen en te straffen.
 • Gerda Phlypo

  7 maanden geleden
  karel Dillen , Bij de feiten blijven hé Theo Francken is nooit in beschudiging gesteld Moreau wel , juist is juist .
 • emiel wouters

  7 maanden geleden
  En oei er in onder de politici nog een grotere plaag dan het COVID uitgebroken, Het verklikker virus. Geen naam meer kiezen hier is er eentje POLITICI-21, zal waarschijnlijk enkel kunnen bestreden worden met moatekes.
 • philippe dusablon

  7 maanden geleden
  opvallend in welke beroepscategorie er op grote schaal misbruik wordt gemaakt om zichzelf grote sommen geld toe te eigenen en aldus een comfortabel leventje op te bouwen. Werkende mensen kunnen dit niet.