In Wommelgem bleek het voorbije weekend een kwart van de geteste leerlingen van de lagere scholen positief. Prompt sloot de basisschool de deuren én werden alle activiteiten voor -12-jarigen in Wommelgem geannuleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In Wommelgem bleek het voorbije weekend een kwart van de geteste leerlingen van de lagere scholen positief. Prompt sloot de basisschool de deuren én werden alle activiteiten voor -12-jarigen in Wommelgem geannuleerd. © Klaas De Scheirder

Onderwijsveld wil af van test- en quarantainebeleid: “We gaan kinderen toch niet opsluiten opdat hun ouders naar de kermis kunnen gaan?”

De situatie in de Vlaamse scholen wordt stilaan onhoudbaar nu wegens coronabesmettingen scholen de deuren moeten sluiten of hele klassen thuis in quarantaine zitten. Het onderwijsveld is vragende partij om het huidige testbeleid los te laten en enkel kinderen met symptomen thuis te houden. Kan het herinvoeren van de mondmaskerplicht op school soelaas bieden? Of een nieuwe ‘afkoelingsweek’?

45 reacties

 • Monique Verschueren

  1 maand geleden
  Vaccineren van jong naar oud meer moet er niet gebeuren
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Volgens de medische experten zijn 3/4 van de besmettingen terug te voeren op de schoolkinderen en hun ouders. Tot 30% van de kinderen in de lagere school hebben positief getest in sommige gemeenten. De besmettingen stijgen momenteel het snelst in de lagere scholen. Maar verluchten was niet meer nodig. Een CO² meter nutteloos en mondmaskers in scholen een marteling. Waar zit Weyts nu. Zich ergens verstopt onder een steen.
 • Timmy Schroons

  1 maand geleden
  De scholen zijn niet de motor, dan had je dit moeten zien half september. Dat dit begint rond half oktober zal liggen aan de invoering van de COVID safe pas die hier zo geprezen wordt. Als dit wordt ingevoerd zet ik mezelf wel in quarantaine. De mensen die geloven in de pas zullen bedrogen uitkomen. Reeds bewijzen genoeg, maar iedereen wil zijn vrijheid.
 • Rik Clarysse

  1 maand geleden
  Tot na de winter alle covid maatregelen opnieuw invoeren.Verplicht vaccineren;
 • Rozemieke Fritz

  1 maand geleden
  Blijkbaar zijn de kinderen de grootste besmettingshaarden. Laat ze zo snel mogelijk vaccineren. Hou ze in dezelfde klassituatie en niet mengen met andere (bij de jeugdbeweging ed.) Daar zitten de broeihaarden.