In Wommelgem bleek het voorbije weekend een kwart van de geteste leerlingen van de lagere scholen positief. Prompt sloot de basisschool de deuren én werden alle activiteiten voor -12-jarigen in Wommelgem geannuleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In Wommelgem bleek het voorbije weekend een kwart van de geteste leerlingen van de lagere scholen positief. Prompt sloot de basisschool de deuren én werden alle activiteiten voor -12-jarigen in Wommelgem geannuleerd. © Klaas De Scheirder

Onderwijsveld wil af van test- en quarantainebeleid: “We gaan kinderen toch niet opsluiten opdat hun ouders naar de kermis kunnen gaan?”

De situatie in de Vlaamse scholen wordt stilaan onhoudbaar nu wegens coronabesmettingen scholen de deuren moeten sluiten of hele klassen thuis in quarantaine zitten. Het onderwijsveld is vragende partij om het huidige testbeleid los te laten en enkel kinderen met symptomen thuis te houden. Kan het herinvoeren van de mondmaskerplicht op school soelaas bieden? Of een nieuwe ‘afkoelingsweek’?

45 reacties

 • Monique Verschueren

  1 jaar geleden
  Vaccineren van jong naar oud meer moet er niet gebeuren
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Volgens de medische experten zijn 3/4 van de besmettingen terug te voeren op de schoolkinderen en hun ouders. Tot 30% van de kinderen in de lagere school hebben positief getest in sommige gemeenten. De besmettingen stijgen momenteel het snelst in de lagere scholen. Maar verluchten was niet meer nodig. Een CO² meter nutteloos en mondmaskers in scholen een marteling. Waar zit Weyts nu. Zich ergens verstopt onder een steen.
 • Timmy Schroons

  1 jaar geleden
  De scholen zijn niet de motor, dan had je dit moeten zien half september. Dat dit begint rond half oktober zal liggen aan de invoering van de COVID safe pas die hier zo geprezen wordt. Als dit wordt ingevoerd zet ik mezelf wel in quarantaine. De mensen die geloven in de pas zullen bedrogen uitkomen. Reeds bewijzen genoeg, maar iedereen wil zijn vrijheid.
 • Rik Clarysse

  1 jaar geleden
  Tot na de winter alle covid maatregelen opnieuw invoeren.Verplicht vaccineren;
 • Marianne Foert

  1 jaar geleden
  Blijkbaar zijn de kinderen de grootste besmettingshaarden. Laat ze zo snel mogelijk vaccineren. Hou ze in dezelfde klassituatie en niet mengen met andere (bij de jeugdbeweging ed.) Daar zitten de broeihaarden.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. “Kun jij overnemen, Eddy?”: berichtje van sportanker Catherine Van Eylen als haar man en RSCA-voorzitter Wouter Vandenhaute in het nieuws is
  PREMIUM
  12

  “Kun jij overnemen, Eddy?”: berichtje van sportanker Catherine Van Eylen als haar man en RS­CA-voorzitter Wouter Vandenhau­te in het nieuws is

  Een op wraak beluste psychopaat: een artikel in Humo is ronduit vernietigend voor Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute. En het brengt ook zijn vrouw, VRT-sportanker Catherine Van Eylen, in een moeilijk parket: “Wanneer in het Journaal over Vandenhaute bericht wordt, moet ze één van haar collega’s vragen om in te vallen.” “Deontologisch helemaal oké”, zegt de VRT. “Het leidt tot behoorlijk wat frictie op de redactievloer.”
 1. Wetsvoorstel van N-VA om belastingcontroleurs te bewapenen, valt niet goed bij Open Vld: “We moeten er geen cowboys van maken”
  21

  Wetsvoor­stel van N-VA om belasting­con­tro­leurs te bewapenen, valt niet goed bij Open Vld: “We moeten er geen cowboys van maken”

  Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz heeft grote bedenkingen bij het pleidooi van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) om belastingcontroleurs uit te rusten met een luchtdrukgeweer. Volgens Schiltz moet er zeker nagedacht worden over manieren om agressie tegen controleurs te vermijden, maar is bewapening niet de verstandigste piste. “We moeten van controleurs geen cowboys maken”, zegt hij op Twitter.