Actie van het ACOD Onderwijs in november vorig jaar.
Volledig scherm
Actie van het ACOD Onderwijs in november vorig jaar. © Photo News

Onderwijsvakbonden gaan staken tegen pensioenplannen van regering

OnderwijsAlle onderwijsbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor woensdag 16 mei om te protesteren tegen de pensioenplannen van de regering. De vakbonden willen hun leden de gelegenheid geven aanwezig te zijn op de interprofessionele manifestatie tegen het pensioenbeleid. Dat melden de socialistische ACOD Onderwijs, de christelijke vakbonden COC en COV en het liberale VSOA Onderwijs.

247 reacties

 • Peter Bauwens

  3 jaar geleden
  Als die stakingen toch zo terecht zijn dan vraag ik me af waarom de leerkrachten het dan elke keer nodig vinden om daar tegen de leerlingen over te liegen. Mijn dertienjarige dochter had vandaag te horen gekregen dat ze staken omdat ze tot 75 jaar moeten werken. Heb vier kinderen en dit is heus niet de eerste keer dat er schromelijk overdreven wordt om zichzelf te vergoelijken.
 • Sandra Konijn

  3 jaar geleden
  @ Peter Wauters: ik neem aan dat je uit ervaring spreekt? Waar haal je anders het lef vandaan om een leerkracht zo te veroordelen?! Zelf sta ik voor het eerst een jaar voltijds voor de klas en geloof me, ik heb ontzettend veel respect gekregen voor de collega's die dit al jaren aan een stuk doen. Je staat voor de klas non-stop in de schijnwerpers, het publiek is niet (altijd) zo simpel. Ik stel voor dat je het eens een maand probeert....
 • Peter Wauters

  3 jaar geleden
  Met hun 180 niet werkende dagen per jaar kunnen ze inderdaad niet tot rust komen. Het is een echt zeer zwaar beroep.
 • UGO DE MAEYER

  3 jaar geleden
  Laat ons maar eens beginnen met iedereen zijn pensioen op dezelfde manier te berekenen. Namelijk over de ganse loopbaan en niet over de laatste 7 of 10 jaar zoals bij sommige sectoren.En laat ons een paar discriminerende uitwassen tussen de verschillende stelsels wegwerken. Wedden dat er al veel langer pensioenen zullen kunnen gegarandeerd worden aan de jonge generaties !
 • MICHELINE GEVERS

  3 jaar geleden
  •Inge De Bruyn:::Hoe dikwijls op een schooljaar is er een ouder vergadeling. Wat houd dat in,"van wacht" zijn? Hoe dikwijls moet hij per maand naar welke vergadering. Moet Uw man ieder schooljaar zijn cursus herschrijven of is dit alleen het eerste jaar en nadien routine
 1. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 2. Overlegcomité wordt ‘terrascomité’: ook buitenbubbel en contactberoepen morgen weer op tafel
  PREMIUM
  146

  Overlegco­mité wordt ‘terrasco­mité’: ook buitenbub­bel en contactbe­roe­pen morgen weer op tafel

  Dat de scholen na de paasvakantie deels heropenen, staat zo goed als vast. De vraag is wie volgt, nu de coronacijfers na de ‘paaspauze’ nog steeds niet goed zijn. Het winkelen op afspraak blijkt geen succes en ook de kappers willen liefst zo snel mogelijk weer knippen. Ook over de horeca is het laatste woord niet gezegd. Een overzicht van wat morgen op tafel ligt tijdens het Overlegcomité.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!