Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onderwijstopman Dirk Van Damme: “Zomervakantie twee weken inkorten zou stap vooruit zijn”

De leerachterstand terugdringen en het mentaal welzijn van leerlingen opkrikken: door de zomervakantie in te korten, kan het allebei. Althans, volgens onderwijstopman Dirk Van Damme. In het onderwijsveld staat niet iedereen te springen voor zijn voorstel: “Hier kan geen sprake van zijn.” Krijgen we mogelijk een kortere zomervakantie? Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) reageert op het voorstel.

154 reacties

 • johan kalfas

  2 weken geleden
  De beste stuurlui staan aan wal. Veel bla bla, maar weinig realisatie ! Enkel opvallen is de boodschap en ondertussen voor die onzin dik betaald worden.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Nooit ! Blijf met uw handen af van de Grote Vacantie der kinderen en jongeren, zij hebben die nodig om te bekomen van de volkomen overladen leerprogramma's en examens.
 • Norbert Duquesnoy

  3 weken geleden
  De steeds groter wordende leerachterstand heeft, voor en tijdens corona met meerdere oorzaken te maken. De zomervakantie inkorten zal niet alles oplossen, maar voor kansarme kinderen zou het wel nuttig zijn. Beter ware het volledige schooljaar te hervormen ; kerst- en paasvakantie iets verlengen en zes weken zomervakantie.
 • Johan Janssen

  3 weken geleden
  Nope...ik ga 2 maanden weg met dochter...het welzijn van mijn kind gaat voor.
 • Patrick De pauw

  3 weken geleden
  Oei raak niet aan de leraren hun lange vakantie want zoals ik hoorde in het nieuws zijn zij o zo moe?van wat weet ik niet moe van verlof te hebben en de scholen te sluiten misschien?
 1. LIVE. Tournée Générale: regenweer maakt plaats voor zon - afgeladen terrassen overal in Vlaanderen. Volg hier alles over de heropening
  Play
  94

  LIVE. Tournée Générale: regenweer maakt plaats voor zon - afgeladen terrassen overal in Vlaanderen. Volg hier alles over de heropening

  Vandaag is het zover: de heropening van de terrassen. Vandaag staan onze reporters paraat om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Sinds de vooravond zitten op veel plekken de terrassen afgeladen vol. Biertjes, cava en (Irish) koffies worden volop gedronken. Ook de restaurants verwelkomen de eerste eters. De regen in de voormiddag hield veel klanten niet tegen. Inmiddels is het overal droog en duikt de zon op. In deze liveblog kunt u alles op de voet volgen.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs