Onderwijsadvocaten Myriam Van den Abeele, Christoph Vangeel en Jim Deridder durven de scholen buizen
Volledig scherm
PREMIUM
Onderwijsadvocaten Myriam Van den Abeele, Christoph Vangeel en Jim Deridder durven de scholen buizen © Photo News en Tessa Kraan

‘Onderwijsadvocaten’ zijn de schrik van de leraren: “Vanaf 800 euro kan een C-attest een A-attest worden”

Ze zijn de schrik van elke leerkracht in de deliberatiekamer, en ze hebben het druk rond deze tijd: de advocaten die B- of C-attesten aanvechten. De ene heeft elke dag een vijftal ouders aan de lijn, de andere ziet om het uur een nieuwe vader of moeder. “Een slecht resultaat laten omzetten naar een A-attest kan vanaf 800 euro.”  Hoe vecht je de beslissing van de klassenraad aan? En hoe groot is de slaagkans?  

98 reacties

 • Gerlinde Anno

  5 maanden geleden
  Mijn dochter kreeg vorig jaar een c attest in het eerste middelbaar. Ik vond dat ze recht had op een herkansing door corona (te weinig begeleiding). Had ik het zelf niet gevraagd, ze had ze niet gekregen. En ze heeft haar bewezen dit jaar.
 • marcel heymans

  5 maanden geleden
  Wat voor zin heeft dat. Waar zijn die ouders mee bezig. Eigen kind schoon kind maar daar ga je het zeker niet mee helpen. Ik zat vroeger in het twee middelbaar. De derde van de klas één punt te kort op Frans . Niet geslaagd in herexamen en moest het jaar opnieuw doen. Dit was ook niet normaal maar het heeft mijn verder studie leven wel enorm gekraakt.
 • Alain Maes

  5 maanden geleden
  Het topje van de ijsberg , gelukkig weten we niet alles waardoor we goed geluimd opstaan
 • David Decaluwe

  5 maanden geleden
  Met geld je diploma kopen. Motiverend voor de leraars en student krijgt belangrijke levensles mee. Slapen die advocaten 's nachts nog?
 • Kurt Vanhaverbeke

  5 maanden geleden
  Het zou moeten vermeld staan op het diploma. Dan kunnen ze het uitleggen aan hun eerste werkgever.